Zeytinyağlı kerevizli pırasa



Malzemeler:

1/2 kg pırasa

2 ad kuru soğan

2,3 tane orta boy kereviz

2 çay b.sıvıyağ

1 limon suyu

1 su b.su

2 çorba k.şeker

1/2 çorba k.salça

bir tutam dereotu

tuz

Tarifi:

Bir tencereye 1 limon suyu 1 su b.su,1 çay b.sıvıyağ, 1,5 çorba kaşığı şekeri karıştıralım.İçine soyup yıkadığımız ve bikaç yatay parçaya böldüğümüz kerevizleri atıp yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

Diğer tarafta başka bir tencerede 1 çay b.sıvıyağında soğanları kavuruyoruz.Salçayı ekleyip tekrar kavuruyoruz ve ardından yıkayıp doğradığımız pırasalarımızı ekleyerek kendiş suyunda pişirmeye devam ediyoruz.Tencerenin kapağını susuz kalmaması için kapalı tutuyoruz.Bir süre sonra pırasalar kavrulurken pişmiş olan kerevizlerimizi küp küp doğrayarak pırasalarımıza ekliyoruz.Bu şekilde pırasalar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Pişmesine yakın tuzunu ve ardından 1/2 çorba kaşığı şekeri ekliyoruz.Karıştırıp 1 dk sonra altını kapatıyoruz.

Pırasamız soğuyunca servis kabına alıp yıkanmış ayıklanmış dereotu ile istediğimiz gibi süslüyoruz.Afiyet olsun...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Zeytinyağlı karışık sebze



malzemeler

2 ad kabak

2 ad patlıcan

2 ad havuç

1 kuru soğan

2 ad çarliston biber

2 ad kırmızı biber

1/2 kaşık salça

az su

biraz maydanoz

1 çay b.sıvıyağ

tuz

tarifi:

Malzemeleri yıkayıp doğrayarak hazırlıyoruz.Sıvıyağda soğanı ve biberleri küçük doğranmış olarak kavuruyoruz.Salçamızı ekliyoruz.Ardından alacalı soyup doğradığımız ve yağda kızarttığımız patlıcan ve kabaklarımızı ekliyoruz.Yine yağda kızarttığımız havuçlarımızı katarak kendi suyunda kavuruyoruz.Biraz pişirdikten sonra çok az sıcak su katıyoruz ve tuzunu ekleyip bir süre daha pişiriyoruz.Yaklaşık 3,4 dk sonra ocaktan alarak içine ve üzerine kıyılmış maydanoz ekleyerek süslüyoruz.Afiyet olsun.

Ben azda olsa zeytinyağlılara salça katmayı tercih ediyorum.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bayatlamayan poğaça


Tarifini geçen sene bir arkadaşımdan almıştım.Çok kolay ve pratik bir tarif.Büyük kızımın beslenme çantası içinde iyi bir alternatif.

Malzemeler:1 su bardağı yoğurt,1 su bardağı sıvı yağ,2 su bardağı ılık su,1 paket yaş maya ve ya 1 çorba kaşığı kuru maya,tuz, 1 çay kaşığı şeker,1 adet yumurta,un
Hazırlanışı:
Yoğurma kabına ılık suyu dökerek içerisinde maya ve şekeri eritin. sıvı yağı, yoğurt, tuz ve alabildiğince un ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur kabının kapağını kapatarak kalın bir örtü ile sıcak kalmasını sağlayacak şekilde sarın ve yarım saat ile bir saat arasında dinlendirin. Hamurunuzun mayası geldiğinde dilediğiniz gibi şekil vererek üzerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz üzerine susam ekebilir, içerisine peynir koyabilirsiniz. Afiyet olsun..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Baklava







Bayramları çocuklarımında benim yaşadığım kadar coşku içinde yaşaması için elimden geleni yaptığımı düşünüyorum.Yeni kıyafetler,harçlıklar,daha fazla hoşgörü,büyük ziyaretleri,lunapark gezmeleri ve tabii ikramlar...
Nacizane bayram için hazırladığım baklavam;

malzemeler:
3 yumurta
4 çorba kaşığı yoğurt
1 çay b. z.yağı
1/2 limon suyu
1/2 çay b.su
aldığınca un

açmak için nişasta

250 gr margarin
içi için ceviz yada fındık

şerbeti:
4 su b.şeker
3,5 su b.su 1/4 limon

Yapılışı:
Yoğurt,z.yağı,limon suyu,su ve yumurtayı karıştırıp unu yavaş yavaş ekliyoruz.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıyoruz.Hamuru 20 bezeye ayırıyoruz.Yarım saat dinlendiriyoruz.
Bezeleri merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve arasına nişasta sürerek üstüste diziyoruz.Dört hamuru birlikte üstüste oklava ile açıyoruz.Tepsiyi yağlayıp bu hamuru üzerine döşüyoruz.Ceviz yada fındıkları serpiştiriyoruz.Aynı işlemi dilerseniz 4 dilerseniz 3 yufka ilede yapabilirsiniz.Bu şekilde yufkalar bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz.En üste yine yufkamız gelecek şekilde kapatıyoruz.Açtığınız hamurun tepsiyle aynı orantıda olmasında fayda var.Aksi halde kenarlardan kesmek zorunda kalabilirsiniz.
Tepsideki baklavamızı dilimliyoruz ve üzerine erimiş sıcak margarin döküyoruz.180 C de üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.

şerbet hazırlama:
Şeker ve suyu şeker eriyip şıra kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz.Ocaktan indirmeye yakın limon suyunu ekliyoruz.Ilınmaya bırakıyoruz.
Şerbetimiz ve tatlımız ılındığı zaman şerbeti baklavanın üzerine gezdiriyoruz.1 gece şerbetini çektikten sonra servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS