Peynirli Açma Börek



Malzemeler:
1/2 kg un
1 ad yaş maya
1/2 su b. sıvıyağ
1/2 su b. yoğurt
200 gr eritilmiş margarin
1 yumurta sarısı
tuz
iç malzeme:
1 kalıp beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
Yapılışı:
Un,suda eritilmiş maya,sıvıyağ ve yoğurt ile hamuru yoğuralım.Hamuru mayalanmaya bırakalım.Ardından hamuru 6 eşit parçaya bölelim.İlk iki parçayı tepsi büyüklüğünde açalım.İlk yufkayı düz bir zemine yayalım.Üzerine eritilmiş margarinden dökelim ve yufkanın her yerine yayalım.Üzerine diğer açılmış yufkamızı serelim ve onuda yine margarinle yağlayalım.Tam ortasına peynirli harcı uzunlamasına yayalım ve hamuru rulo şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye dizelim.Diğer hamurlarada aynı işlemi uygulayalım.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 c de üzeri kızarana dek pişirelim.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kıymalı Muska Böreği


Malzemeler:
5 yaprak yufka
1 su b.yoğurt
1/2 su b.sıvıyağ
1/2 su b.süt
1 yumurta sarısı
iç harcı için:
500 gr a yakın kıyma
2 kuru soğan
1/4 çay b.sıvıyağ(isteğe bağlı)
tuz,karabiber
Yapılışı:
sıvıyağda soğanı pembeleştirin.Ardından kıymayı ekleyip iyice kavurun.Yağ kullanmak istemezseniz kıymayı tencerede ağzı kapalı olarak kendi suyunda iyice kavurun.Ardından soğanları ekleyip biraz daha kavurun ve tuzunu karabiberini ekleyip soğumaya bırakın.
Yufkayı yayın geniş şeritler halinde kesin.Üzerine yağ,yoğurt ve süt ile yaptığınız karışımdan sürün.Yufkanın bir ucuna kıymalı harçtan dökün ve yufkayı sağlı sollu muska şeklinde katlayın.Aynı işlemi tüm yufkalar bitene dek uygulayın.Muska börekleri yağlanmış tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürüp 180 c de pişirin.
Dilerseniz böreklerinizi sıvıyağdada kızartabilirsiniz.Ben çok yağlı olmaması açısından fırına verdim.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Patates Böreği

Malzemeler:

6,7 ad patates
1 çay b.sıvıyağ
1 su b.yoğurt
1/2 su b.süt
3 yumurta(birinin sarısı yüzüne sürülecek)
1,5 su b.un
1 pk kabartma tozu
tuz
karabiber,k.biber

Yapılışı:

Patatesleri suda haşlayın soyun ve püre haline getirin.Üzerine diğer tüm malzemeyi ekleyin ve karıştırın.Yağlanmış tepsiye yayın ve üzerini düzleyin.Ayırdığınız yumurta sarısını karışımın üzerine fazla yoğun olmadan sürün ve 200 c fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Fırında Kaşarlı Köfte-Patates



Malzemeler:
5,6 ad patates
kızartmak için sıvıyağ
300 gr kaşar
1/2 çorba k.salça
tuz

köfte için:
200 gr kıyma
1 kuru soğan robotta çekilmiş
1/4 demet kıyılmış maydanoz
bayat ekmek yada galeta unu
1 yumurta
tuz
karabiber

Yapılışı:
Patatesleri soyup yıkayın ve yuvarlak dilimler halinde doğrayın ve sıvıyağda kızartın.Tepsiye patatesleri alın.
Köfte için tüm malzemeleri karıştırın ve yuvarlak şekil verip kızartın.Patateslerin üzerine köfteleri yerleştirin.Üzerine çok az salçalı tuzlu sıcak su ekleyin.Köftelerin üzerine dilimlediğiniz kaşarları yerleştirin ve ısıtılmış fırında iyice eriyinceye dek pişirin.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Karnıyarık



Malzemeler:

7 adet patlıcan
300 gr kıyma
3 adet domates
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
1/4 çay b.sıvıyağ(margarinde olur)
7 adet sivri biber
2 bardak su
çok az salça
Karabiber
Tuz
Kızartmak için yağ


Yapılışı:
Patlıcanları şerit şerit soyun uçları ayrılmayacak şekilde ortadan yarın ve tuzlu suda bekletin. Kuruladıktan sonra patlıcanları kızartın.
Tencerede küçük doğranmış soğanları sıvıyağda margarinde pembeleştirin. Kıymayı ilave edin. Daha sonra tuz, karabiberini ilave edin. Küçük doğranmış domatesler ve kıyılmış maydanozu katıp suyunu çekene kadar pişirin. Sonra bu içleri patlıcanların ortalarına koyun. Üzerlerine bir dilim domates ve yeşil biberle süsleyin.Ben biber olmadığı için evde kullanmadım. İki bardak az salçalı suyla beraber bir çimdik tuz atın. Üzerini kapatıp pişirin.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ayva Reçelli İrmik Tatlısı

Malzemeler:

1 lt süt
1 su b.irmik
2 çorba k.prinç unu
2 su b.şeker
1 pk büsküvi
1 kase ayva reçeli yada marmelatı
süslemek için fıstık

Yapılışı:
Tencereye sütü şekeri irmiği ve prinç ununu dökün.Kaynayana kadar karıştırarak pişirin.Kaynayınca bir iki dk daha karıştırarak pişirin.
Büsküvileri elinizle iyice ezin.Hazırlamış olduğunuz irmiğin içine dökün ve karıştırın.Sudan geçirdiğiniz borcama karışımı dökün ve iyice yayın.Buzdolabında birkaç saat soğumaya bırakın.Dilerseniz servis yaparken dilerseniz bütün olarak tatlıyı ayva reçeli ile kaplayın.Üzerini antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kızların Kurabiyeleri


Çocukların geçen cumartesi yaptıkları şekilli kurabiyeler.Anne lütfen bizim kurabiyelerimizinde resmini ekle dediler işte bende ekliyorum.Buda benim cadılardan hatıra olsun bize:))))
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mengen Çorbası


Malzemeler:
1 parça kemikli et
1 Çay fincani prinç
2 Adet limon suyu
1 Su bardagi un
2 Kepçe yogurt
4 Adet patates
1 Yemek kasigi nane
3 Çay kasigi tuz
1 Adet yumurta sarısı
2 Yemek kasigi margarin yada sıvıyağ
tuz

Yapılışı:

Kemiği tencerede suda kaynatın. İyice kaynayınca kemiği tencereden çıkarın.Yikanmis pirinci ilave edip pisirin. Un,limon suyu, yogurt ve yumurta sarisini az miktarda su ilave ile çipin. Kaynamakta olan suya yavas yavas ilave ederek sürekli karistirin. Kıvamı koyulasincaya kadar pisirin. Eritilmis 2 yemek kasigi margarinde yada sıvıyağda naneyi kizartip, çorbanin üzerinde gezdirin.
Soyup yıkadığınız küp halinde dogranmis patatesleri siviyagda kizartip süzün ve çorbaya ilave edin. Tuz ekleyip ocaktan alin.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ahşap Boyamalarım












Sevdiklerime yaptıklarım dışında kendime sakladığım ahşap boyamalarım:)
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pamuk Poğaça



Malzemeler:
1,5 su b.ılık süt
1,5 çorb.k.şeker
1 yaş maya
1 tutam tuz
2 yumurta(birinin sarısı yüzüne sürülecek)
1 su b.sıvıyağ
aldığı kadar un
iç harcı için:
1/2 kalıp beyaz peynir
maydanoz
Yapılışı:
Ilık sütte mayayı eritin.Şekeri,yumurtayı,yağı ve tuzu ekleyip karıştırın.Aldığı kadar unuda ekleyip ele yapışmayacak katı olmayan bir hamur elde edin.Hamuru kabarana kadar dinlenmeye bırakın.
Tepsinizi yağlayın.Hamurdan küçük parçalar alarak elinizle açın.İçine peynirli harçtan koyun.Dilerseniz istediğiniz herhangi bir harcıda kullanabilirsiniz.Kapatın v eyuvarlayarak şekil verip tepsiye dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 180 c de üzeri kızararna kadar pişirin.
Kızlarımla kahvaltı için poğaça yaptık.İşe onlarda karışınca eğlencenin dozu giderek arttı tabii.Tutturdular kurabiye kalıpları ile şekil verelim diye.Küçük şekilli hamurlar kızların eseri yani.İlk pişer pişmez de hemen onlara saldırıp yediler.Çocuklar için hayat genellikle eğlenceli....
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

İstavrit Tava



Malzemeler:
1 kg istavrit
tuz
sıvıyağ
mısırunu
Yapılışı:
İstavritleri güzelce ayıklayıp iyice yıkayalım.Tuzunu ekleyip karıştıralım.Mısır ununa bulayalım.(Ben bir poşete 2,3 kaşık mısır ununu döküp içine balıkları atıyorum.Poşetin ağzını bağlayıp silkeleyerek karışmasını sağlıyorum.Dha eşit ve pırtıksız unlanıyor.)Tavaya yağı dökelim ve kızdıralım.Balıkları kuyrukları ortaya gelecek şekilde sıkıca dizelim.Çok dar olsun balık kızarınca hacmi küçüldüğü için arada boşluk olabilir.
Balıkların altı kızarınca düz bir kapak yardımı ile ters düz edelim.Ters düz ederken süzdüğünüz yağı tavaya boşaltalım.Diğer yüzüde iyice pişince balıkları tavadan kapak yardımı ile alalım ve servis tabağına şeklini bozmadan bırakalım.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mundial Sirki










Bugün bir arkadaşım ve eşlerimizle birlikte çocukları sirke götürdük.Geçen sene bu sirke yine gitmiştik ama yakınımıza gelmişken tekrar gitmek istedik.Doğrusu çocuklarda bu fikre hiç karşı çıkmadılar:)))
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sebze Çorbası



Birkaç gündür o kadar hastayımki.Şiddetli bir boğaz enfeksiyonu geçiriyorum.Ağzımda acı bir tat iştahsızlık, bitkinlik.Dün ve önceki gün ayakta duracak bile halim yoktu.Eşim sağolsun geçti mutfağa benim için çorba yaptı dün.Çokta güzel oldu doğrusu eklemeden geçemedim.3 gündür rahat yiyebildiğim tek şey bu çorba oldu.İnsan hasta olunca iştahsızlığa rağmen sıcacık bir çorba ilaç gibi geliyor doğrusu...


Malzemeler:

1 ad kereviz
2 ad patates
3 orta boy havuç
5,6 yaprak ıspanak
1 kuru soğan
1/2 demet maydanoz
1 ad kabak
1/2 çay b.sıvıyağ
1 kahve f.prinç
1 kaşık salça
tuz,k.biber
sıcak su(yada et suyu)

Yapılışı:

Sebzelerimizi soyup yıkayıp doğrayalım.Tencereye yağı ve soğanı atıp kavuralım.Ardından salçayı ekleyip karıştıralım.Sırasıyla kereviz ve havuçları, kabak ve patatesleri, ıspanak ve maydanozları ekleyip karıştıralım.Princide ekleyip sıcak suyu ilave edelim.Orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.Blendırdan geçirip tuzunu ve k.biberini ekleyelim.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Prinçli Ispanak Yemeği

Malzemeler:

1/2 kg ıspanak
1 kahve f.prinç
1/2 çay b.sıvıyağ
1/2 çorb.k.salça
1 kuru soğan
sıcak su
tuz

Yapılışı:
Ispanakları iyice yıkayın.Tencereye sıvıyağı dökün.Kuru soğanı ekleyin ve kavurun.Salçasını ilave edip bir iki çevirin.Ispanakları ekleyip biraz kavurun.Ardından yıkanmış princi ve sıcak suyu ekleyin.Kısık ateşte 5,6 dk pişirin.
Tuzunu ve dilerseniz baharat ekleyip karıştırın.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Etli Mantar Yemeği




Malzemeler:
1 pk mantar
250 gr kuşbaşı et
1 kuru soğan
2 ad kırmızı biber
2 ad yeşil biber
3 ad patates
1/2 çay b.sıvıyağ
1 çorb.kaş.salça
4 su b.sıcak su
tuz,kırmızı biber

Yapılışı:
Kuşbaşı etlerinizi tencereye atın ve kapağı kapatarak ara ara çevirerek kendi suyunda iyice kavrulmasını sağlayın.Kavurma işlemi bitince tencereye 2 su b.sıcak su ekleyin ve etlerinizi iyice haşlayın.Su kendini çekmeye başladığında etleriniz hala diri ise az daha sıcak su ekleyerek pişirmeye devam edebilirsiniz.Çünkü her et farklıdır kimisi çok çabuk pişebileceği gibi kimi et daha geç pişebilir.

Tencereye sıvıyağı dökün.Ardından kuru soğanları ve biberleri yıkanıp doğranmış olarak ekleyin ve kavurun.Salçayı ekleyin kavurun.Yıkanmış doğranmış mantarları üzerine ekleyin ve kendi suyunda su eklemeden pişirin.İyice kavrulunca etleri ekleyin bir iki çevirdikten sonra soyup yıkadığınız doğranmış patatesleri ekleyin ve kalan 2 bardak sıcak suyuda katıp pişmeye bırakın.Tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Soğanlı Sosisli Yumurta


Sabah kahvaltıda yağda yumurta istedi çocuklar.Yapmışken bende yiyeyim diye düşündüm.Fakat uzun zamandır yağda yumurtadan eskisi gibi tat alamıyorum.Yumurta koyun koyun kokuyor burnuma.Yumurtalardanmı benim değişen damak tadımdanmı bilmem.
Bu nedenle yumurtayı katşıklı pişireyim dedim ve aklıma biz küçükken annemin kahvaltıda yaptığı kavurmalı soğanlı yumurtalar geldi.Kavurmam yoktu evde ette uzun süre pişeceği için hemen sosis ekledim soğanlı yumurtama.
İçinde 1 kuru soğan,1/2 kaş.salça,2 yumurta ve 2 çorba.k.sıvıyağ,tuz k.biber var.Süper bir tat...
Pişerken çektim resmi isteyen yumurtaları karıştırıpta pişirebilir.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Boğazdan Görüntüler




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Su Böreği



Malzemeler:
1 kg. un
10 yumurta
100 gr. tereyağ
1/2 su b. sıvıyağ
1/2 su b.süt
Yarım kilo beyaz peynir
Maydanoz ve tuz
Bezeleri açmak için; 100 gr nişasta ve un

Yapılışı:
Unun ortasını havuz gibi açıp yumurtaları kırın, tuz ekleyin ve biraz su ile yoğurun. Dinlenmeye bırakın. Bir kapta erimiş tereyağı, süt ve sıvıyağı karıştırın. Hamuru 10 bezeye ayırıp tepsinizin büyüklüğünde açın. Geniş bir tencerede tuzlu su hazırlayıp kaynatın. İlk bezeyi bolca yağladığınız tepsinize haşlamadan yayın. Üstüne yağlı harçtan dökün. İkinci bezeyide açtıktan sonra kaynayan tuzlu suda biraz yumuşayıncaya kadar haşlayın. Hamuru sıcak sudan kevgirle alıp soğuk suya atın. Elinizle suyunu sıkın. Tepsideki ilk bezenin üstüne yayın. Üstüne tekrar yağlı karışımden dökün. Üçüncü, dördüncü ve beşinci bezeyide aynı şekilde yapıp aralarına yağ sürerek yayın. Beşinci hamurdan sonra peynirli ve maydanozlu harcınızı serin. Tekrar diğer kalan 4 bezeyide aynı şekilde hazırlayıp üst üste yayın. Son bezeyide açıp haşlamadan en üste yayın ve harcınıda üstüne dökün. Tepsinizi kısık ateşte açtığınız ocağa oturtun. Altı kızardığında üstüne bir başka tepsi kapatarak alt üst edin ve diğer tarafınıda kızartın. Dilimleyerek servis yapın.
Ben fırında pişirdim bu sefer.Önceden ısıtılmış 180 c de üzeri kızarana kadar pişirdim.Çocuklar maydanoz sevmedikleri için benimkinde maydanozda yok.Hakikisi ocakta pişirmektir ,iç hamuru tane tane olsun yapışmasın diye.Ocakta pişirirken tencere yada tavanız teflon olursa sonuç daha iyi olur.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Minik Pizzalar

Hamur Malzemeleri:
4 su b. un
30 gr. yaş maya
1 tatlı k. tuz
1 çorba k. tereyağı
alabildiği kadar ılık su

İç harcı için:
Beyaz peynir
domates
biber
kaşar peyniri
sucuk
zeytin
Üzeri için:
1 yumurta

Yapılışı:
4 su bardağı unu bir kaba boşaltın.Üzerine 1 tatlı kaşığ tuz ilave edin.Unun ortasına 30 gr.yaşmaya ekleyin. Mayanın üzerine ılık su ilave edin ve mayayı eritin.Hamura 1 çorba kaşığı tereyağı ilave edin.Hamuru yoğurun. Hamurun mayalanması için biraz bekletin.

Daha sonra ceviz parçası büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlak olarak açın.Elinizi yumurta sarısna batırın ve elinizle hamurn içini havuz açın.Hamurun içine havuzun içine beyaz peynir,biber,scuk ,kaşar peyniri,zeytin ilave edin. Yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine minik pizzaları dizin. Öncden ısııtılmış olan 220 derecelik fırında pişirin.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Dev Pastane Poğaçası

Malzemeler:
3 yumurtanın beyazı( sarılar üstüne sürülecek)

7 çay bardağı ılık süt
2 paket yaş maya (42gr )
1,5 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 paket eritilmiş margarin
aldığı kadar un

içi için:

ezilmiş beyaz peynir
maydanoz


Yapılışı:
Tüm malzemeleri karıştırıp bir hamur elde edin.Hamurdan dilediğiniz büyüklükte parçalar alın ve elinizle açın.Ben kocaman aldım parçaları pazar kahvaltısına layık olsun diye.Hamurun yarısına peynirli harcınızı yayın ve diğer yarısınıda onun üzerine kapatın.Üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 c de üstleri kızarana kadar pişirin.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Fırında Rulo Tavuk





Malzemeler:(4-6 kişilik)
750 gr tavuk biftek
1 tatlı k.nane
1 çay k.tuz
1 çay.k.kırmızı biber
1/2 çay b.sıvıyağ
kürdan
1/3 çor.kaş salça
su

içi için:
2 ad kırmızı çarls.biber
2 ad havuç rendesi
1 kuru soğan
1/2 çay b.sıvıyağ
2/3 çorb.kaş.salça
tuz,k.biber
Yapılışı:
Tavukları nane,tuz,yağ ve k.biber karışımı ile hazırladığınız sosa bulayın ve az bekletin.
İçini hazırlamak için tencereye yağı dökün.Soğanları ve biberleri yağda kavurun.Ardından havuçları ekleyip sotelemeye devam edin.1 çorba kaşığı salçanın 2/3 ünü ekleyin ve kavurun.Tuzunu biberini ekleyin ve ocaktan alın.

Bifteklerin içine hazırladığınız içi dökün ve sarın.Açılmaması için resimdeki gibi kürdan ile kapatın.Borcama yada çukur bir fırın kabına dizin.Tavukları sosladığınız kabın dibinde kalan yağlı sos karışımına salçanın kalanını,az miktarda da tuzu ekleyin ve üzerine su ekleyip karıştırın.Karışımı tavukların üzerine gezdirin.Böylece fırında pişen tavuklarınız kurumaz.Tepsiyi fırına verin.200 c de iyice pişirin.
Üzerini alüminyum folyo ile kapatarakta pişirebilirsiniz.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mantar Soslu Makarna

Malzemeler:

1 pk makarna
1 pk mantar
2 ad kırmızı biber
1 kuru soğan
1 çorba k.salça yada 2 ad domates
2/3 çay b.sıvıyağ
tuz,k.biber
1 b sıcak su

Yapılışı:

Tencereye yağı dökün ve yıkanmış doğranmış kuru soğanları ve kırmızı biberleri ekleyip kavurun.Salçayı yada soyulmuş rende domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin.Yıkanmış ve doğranmış mantarlarıda ekleyip iyice kavurun.Üzerine 1 su b.sıcak su ekleyin iyice pişirin.Kıvamı koyulaşınca ocağın altını kapatın.

Bu esnada makarnayı haşlayın ve süzün.Servis kabına makarnayı dökün ve üzerine mantarlı sosu gezdirin.Afiyet olsun:)))
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS