Prinçli Kabak Yemeği


Kabak yemeklerini çok severim ama ailede yalnız ben severim desem daha doğru olur sanırım.Eşim ve büyük kızımda yerler ama bayıla bayıla değil tabii.Ben daha çok kabağı fırında kaşarlı sebzeli olarak ve kavurma usulü yoğurtla yemeyi çok severim.Mücveri saymıyorum zaten mücver sevmeyen varmıdır ki?
Bu şekildede büyük kızım rahat yiyor yani prinç yada bulgur ile pişirdiğimde.
Malzemeler:
4,5 ad kabak
1 kuru soğan
1/2 çorba.k.salça
1/2 kahve fincanı prinç
sıvıyağ
tuz
Yapılışı:
Sıvıyağda yıkayıp doğradığınız soğanları pembeleştirin.Salçayı ekleyip kavurun.Üzerine soyup küp küp doğradığınız yıkanmış kabakları dökün ve kavurun.Yıkanmış princi ve sıcak su ekleyip karıştırın.Kaynayınca kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya dek pişirin.Tuzunu atın dilerseniz baharat ekleyebilirsiniz.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Çıtır Tavuk



İşten geldiniz yorgunsunuz ve yemek yok.Dolayısıyla yemek yapacak takatinizde yok.Yada çocuklarınız kurt gibi acıkmışlar yemeğin pişmesini beklemiyorlar.Ne yaparsınız?

Bu tür durumları sık sık yaşıyoruz.Benim kurtarıcı yemeklerimden biridir bu çoğu insanın olduğu gibi.Tavuğu paneleyip kızartmak.Şipşak bir yemek.Beklemek yok uğraş yok.Üstelikte çok leziz:)))

Gerekli malzemeler; tavuk , pane harcı, yumurta, kızartmak için sıvıyağ

Tarif eklememe gerek yok sanırım.Biraz kalorili ama çook çook lezzetli....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Gözleme ve 23 Nisan Tatil Keyfi


23 Nisan geldi çocuklarda bir sevinç bir keyif.Törenler yapıldı şiirler okundu.
Çocukların 4 günlük bu tatillerinde bende okul dışındaki arkadaşlarıyla görüşmeleri için bir fırsatı değerlendirmek istedim.Kızların birkaç arkadaşını ve annelerini(onlarda benim arkadaşlarım tabii) davet ettim.Menüyede eski günlerin ev oturmalarının favorileri olan kısır,kek,rus salatası eşliğinde gözleme ve portakallı tatlıyı ekledim.Hem biz mazideki ev oturmalarının tatlarını yeniden tatmış olduk hem çocuklarımız eğlenmiş bol bol oynamış oldular.Evde 9 çocuk vardı o gün.Doyasıya eğlendiler.Bizde onlardan geri kalmadık hani.Bizde o gün çocuk tarafımızı ortaya çıkardık ve en az onlar kadar eğlendik:)))
Bütün dünya çocuklarının 23 nisan çocuk bayramını candan kutluyorum.Dilerim bütün günleri 23 nisan coşkusuyla geçsin.
Bu arada sofrayı resimlerken rus salatasını yerleştirmeden resmetmişim şimdi farkettim.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Gözleme



Annemin geçen sene kuruttuğu ev yapımı yufkalardan kalmıştı dolabımda biraz.Onları değerlendirmek istedim.Hem ebatları daha ufak olduğu için gözleme için biçilmiş kaftan gibi oldular.Sıcak sıcak yenecek çok güzel bir tat gözleme.Çocukluğumda evimizin vazgeçilmez hamur işlerindendi...
Malzemeler:
Yufka
çökelek(tuz ekleyebilirsiniz)
maydanoz
az margarin yada tereyağı(üzerine sürmek için)
Hazırlanışı:
Yufkayı serin orta kısmına maydanozlu peynirlerinizi döşeyin.Yanlardan üst üste kapatın ve saç yada tavada arkalı önlü kızartın.Kızarttıktan sonra üzerine tereyağı yada margarin sürün.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Damla Çikolatalı Kek

Malzemeler:
3 yumurta
1 yada 1,5 su b şeker(ben 1 kullandım)
1 su b.sıvıyağ
1 su b.süt
3 su b.un
kabartma tozu 1 pk
vanilya 1 pk
damla çikolata(ben 1/2 su b.kullandım)

Yapılışı:
Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Ardından sıvıyağı,sütü ekleyin ve karıştırın.En son unu kabartma tozunu ve vanilyayıda ekleyip karıştırın.Damla çikolatalarıda ekleyin karıştırın ve yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün.180 c de 40 dk pişirin.Bıçak yada kürdanla pişmesini kontrol edin ve gerekirse az daha pişirin.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kısır

Malzemeler:
3 su b.ince bulgur
2,5 su b.sıcak su(kaynar değil)
tuz,karabiber,nane,kırmızı biber,kekik
2 kaşık salça(yada 1 isteğe bağlı)
nar ekşisi istediğiniz kadar
1/2 su b.sıvıyağ
1 demet marul
salatalık
1/2 demet taze soğan
1 kuru soğan
maydanoz
limon suyu

Yapılışı:
Bulguru sıcak su ile ıslatın.10 dk dinlenmeye bırakın.Bulguru ıslattığınız kabın ağzını bir kapak vb bir gereçle kapatın.Daha iyi demlenecektir bulgurlar.
Bu esnada taze soğanı,marulu,maydanozu salatalığı iyice yıkayın ve doğrayın.Tuzunu limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
Demlenen bulgurlara tuzu,baharatları,nar ekşisini ekleyin ve karıştırın.Küçük bir tencerede sıvıyağda soğanı kavurun.Salçasını ekleyip bir iki çevirin.Altını kapatıp bulgurun üzerine dökün ve karıştırın.En sonda doğradığınız yeşilliklerinizi bulgura ekleyin ve karıştırın.Servis zamanına kadar ağzını kapalı tutun.
Dilerseniz domateste ekleyebilirsiniz ben biraz sulandırdığı için fazla sevmediğim için eklemedim.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Portakal Soslu Tatlı


Malzemeler:
muhallebi için
2 lt süt
2 su b.un
2 su b.şeker
1,2 vanilya
portakal kab.rendesi
büsküvi(petibör,bebe büsk vb)
fıstık
portakal sosu için
3 su b.portakal suyu
3 kaşık şeker
3 kaşık nişasta
Yapılışı:
Süt, şeker ve un ile muhallebiyi pişirin.Vanilyayı ve rendelenmiş portakal kabuklarını ekleyip karıştırın.Borcamı su ile durulayınki tatlınız yapışmasın dibine.Muhallebinin yarısını borcama dökün.Üzerine büsküvileri dizin.Muhallebinin diğer yarısınıda üzerine dökün.
Tencereye portakal suyu şeker ve nişastayı dökün.Karıştırarak koyu bir kıvam alıncaya dek pişirin.Pişirdiğiniz portakal sosunu muhallebinizin üzerine dökün ve düzgünce yayın.Biraz soğuduktan sonra üzerine fıstıklarınızı döşeyin.Buzdolabında birkaç saat soğuttuktan sonra servis yapın.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Rus Salatası

Malzemeler:
haşlanmış havuç
haşlanmış bezelye
kornişon turşu
haşlanmış mısır
yoğurt
mayonez
Yapılışı:
Tüm sebzeleri karıştırın.Yoğurt ve mayonezi karıştırıp sebzeleri içine döküp karıştırın.Dilerseniz tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz.Ben turşularım çok olduğu için tuz eklemedim.Turşunun tuzu kafi geldi.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Damla Çikolatalı Muhallebi



Malzemeler:

1/2 lt süt

1/2 su b.un

1/2 su b.şeker

vanilya

damla çikolata

Yapılışı:

Süt şeker ve unu karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz.Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıp vanilyayı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.Damla çikolata ile süsleyip servis yapıyoruz.

Bildiğimiz klasik muhallebi:)))

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Lahmacun



Tarifi http://www.rumeysaninruyasi.blogspot.com/ dan aldım.Geçen gün gördüm ve hemen denemek istedim.Çokta güzel oldu arkadaşın ellerine sağlık ve benimde tabii.Tarifi burada;

Malzemeler:

1 kg un

1 paket yaş maya

1 tatlı kaşığı tuz

aldığı kadar ılık su

kapaklı bir teflon tava

üzeri için :

500 gr kıyma

1 yemek kaşığı domates salçası

50 gr margarin

2 tane kuru soğan

3 diş sarımsak

5-6 yeşil sivri biber

4-5 tane domates

yarım bağ maydonoz

tuz, karabiber,pulbiber

Yapılışı:

Hamur malzemeleri ile hamuru yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz.

Soyduğumuz soğan, biber, sarımsak, domates ,maydonoz hepsini rondodan geçiriyoruz geniş bir kaba alıyoruz yağını salçasını ve kıymasını baharatlarınıda ekleyip elimizle iyice karıştırıyoruz.

Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp açıyoruz ve tavaya yerleştiriyoruz.Üzerine iç malzemeden döşeyip tavanın kapağını kapatarak pişiriyoruz.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Brokoli Haşlama



Brokoliyi suda bekleterek yıkayın.Ardından bir tencere içinde scak su ile haşlayın.Süzün ve tuzunu atıp karıştırın.Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.Dilerseniz kırmızı pul biber ile süsleyin.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sembusek


Sembusek Mardin yöresine ait bir hamur işi.Bende karşı komşumdan öğrendim.İçli köfte karışık kuru dolması,sembusek bunları onlardan öğrendim.İçli köfteleri bizimkinden farklı.Bizde sembusek yok ama etli ekmek var.Benzer şeyler ama ayrı ayrı lezzetler hepside.Çok güzel bir tat deneyin tavsiye ederim:)


Hamuru için;
- 4 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kuru pakmaya
- ılık su
- tuz
İçi İçin;
- 300 gr az yağlı kıyma
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2 adet orta boy soğan
- 2 adet çarliston biber
- 2 adet domates
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 demet maydanoz
- tuz, karabiber
Yapılışı;
- Soğanları ince ince doğrayıp tavada sıvıyağla kavurmaya başlayın. Üzerine ince ince doğradığınız biberleri ilave edip karıştırmaya devam edin. Domates ve biber salçasını ekleyin. Malzemeler hafif öldüğünde kıymayı ilave edip karıştırın. 2 adet domates rendesini ekleyip hafifçe pişirin. Tuz ve karabiberini koyun. Ocaktan aldıktan sonra doğradığınız maydanozu ekleyip soğumaya bırakın.
Hamuru yoğurun mayalanmaya bırakın.Mayalanınca veviz kadar parçalar kopartın v etabak büyüklüğünde açın.İç malzemeyi doldurun ve kapatın.İsterseniz fırında isterseniz saç üzerinde arkalı önlü pişirin.
Ben fırında pişirdim.Saç üzerinde yağlayarak yaparsanız daha yumuşak ve lezzetli oluyor.Fırın usulü daha hafif olur.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Havuçlu Patates Yuvası


Malzemeler:
6 adet patates
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
Tuz
karabiber
Sıvıyağ
Limon suyu
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı mayonez
3,4 ad havuç rendelenmiş
Taze nane
Kırmızı biber
Yapılışı:
Patatesleri haşlayın, soyun ve ezin. içine zeytinyağı, limon, tuz, karabiber ekleyin. Daha sonra yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
Çok ince kıyılmış maydanoz ve dereotu içinde yuvarlayarak bulayın.Havuçları rendeleyin.Yoğurda sarımsağı ezip mayonezle birlikte karıştırın.Havuçları içine atın ve karıştırın.Patateslerin ortalarını parmağınızla çukurlaştırıp içine havuçlu karışımı doldurun. Taze nane ve toz kırmızı biber ile süsleyin.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Komşuda Pişer Bizede Düşer

elmalı tart
patates salatası
peynirli börek
ıslak kek
Bugün arkadaşım ve aynı zamanda komşum olan Maşide aradı ve hadi çık gel çay yapayım kızlarıda çağırır(iki arkadaşımız daha var) oturur iki lafın belini kırarız dedi.Aslında biraz işim vardı gideyim gitmeyeyim derken en sonunda işlerimi bitirip çabucak gitmeye karar verdim.Bensiz kaynatmalarına gönlüm razı olmadı.İşte önceden planlanmayan günü birlik muhabbet soframız ve becerikli arkadaşımın beni aradıktan sonra bir iki saatte hazırladığı nevalelerimiz:)))
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Madımak Yemeği

Madımak mevsimi geldi çattı.Bir Sivaslı olarak bloğuma madımak tarifi eklememek çok ayıp olur doğrusu.Evelik, yemlik,madımak,badıç,kuzukulağı,kangal(kengel) bunlar bizim diyarların meşhur otlarıdır.
Madımak çok farklı şekillerde pişirilir.Sucuklu,yoğurtlu,pastırmalı,çemenli,etli yapılabilir.Haşlanarak yada kavrularak pişirilebilir.Ben bugün az kavurarak pişirdim.

Malzemeler:
1/2 kg madımak
1 kuru soğan
1 kaşık salça
sıvıyağ(ben 1/2 çay b kullandım)
1/2 çay b.ince bulgur
tuz
sıcak su

Yapılışı:
Madımakları iyice yıkayın ve bıçakla ince ince doğrayın.(Ben robotta çektim.)Bıçakla doğradığınızda kök kısımlarını keserek ayıklarsanız iyi olur.Tencereye yağı alın soğanı ekleyin ve karıştırın.Salçayı ekleyip karıştırın.Kıydığınız madımaklarıda ilave edip kavurun.Biraz kavrulunca sıcak suyu(az et suyum vardı ondan ekledim ben),bulguru ve tuzu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.20,30 dk sonra yemeğiniz hazırdır.
Madımakları bıçak ile doğradığınızda biraz iri kıyım olacaklardır.O vakit ince bulgur yerine normal bulgurda kullanabilirsiniz.Hatta bizim oralarda bu yemek çoğu kez buğday yarması ile pişirilir.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Blogger Ödülüm ve Mutlu Ben

Sevgili Mehtap arkadaşım beni blogger ödüllerine layık görmüş ve bu ödülü bana vermiş.İlk okuduğumda inanamadım.Blogger dünyasında henüz yeniyim böyle birşey almayı gerçekten beklemiyordum.Ama alıncada o kadar mutlu oldumki! Mehtap arkadaşıma çok çok teşekkür ediyorum.

Bana ödül veren arkadaşım:
http://www.degisiktatlar.blogspot.com/


BLOGGER ÖDÜL KURALLARI :
1-Ödülü veren kişinin linkini yayınlamak,
2-Ödülü verdiğin kişilere haber vermek,
3-Bu ödüle layık gördüğün blogger arkadaşlarının linkini vermek..


Benim ödül verdiğim bloglar;


http://www.degisiktatlar.blogspot.com/

http://www.sarimutfak.blogspot.com/

http://www.yesimlitarifler.blogspot.com/

http://www.yosunbukaylaguzelseyler.blogspot.com/

http://papatya.kizkulesi.net/

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Fırında Uskumru(Buğulama)

Bugün semtimizin pazarı vardı ve bende taze taze balık alıp pişireyim dedim.1 kg uskumru almaya karar verdim.2 çocuk 2de biz 1 kilo fazla bile geliyor hepsini bitiremiyoruz.Yarısını farklı yarısını farklı pişireyim ne olur ne olmaz dedim.Malum çocuklar bu sıra balığı pek yemek istemiyorlar.Buğulama yemezlerse en azından kızartma usulü yerler dedim.Buğulama için;

Malzemeler:
Uskumru
1 kuru soğan
maydanoz
sıvıyağ
tuz
limon
Dilerseniz havuç patates gibi sebzelerde ekleyebilirsiniz siz.Biz pek yemiyoruz sebzeleri balık varken:)

Yapılışı:
Uskumruları temizleyin yıkayın.Tepsiye alüminyum folyoyu döşeyin.Üzerine kuru soğanı doğrayın ve tuzladığınız balıkları yerleştirin.Üzerlerine kıyılmış maydanozu serpin.Aralarına limon dilimleri yerleştirin ve sıvıyağı gezdirin.Folyo ile üzerlerini kapatın ve 200 c fırında 20-30 dk pişirin.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Uskumru Tava

Malzemeler:
Uskumru
un(varsa mısır unu)
tuz
sıvıyağ

Yapılışı:
Uskumruları temizleyin ve iyice yıkayıp süzdürün.Tuzunu ekleyip yedirin ve una bulayıp sıvıyağda kızartın.Yanında limon ve salata ile servis yapın:)
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Z.yağlı Havuçlu Pırasa

Malzemeler:
1 kg pırasa
2 ,3 ad havuç
2 ad kuru soğan
1/2 kaşık salça(isteğe bağlı)
3/4 çay b.sıvıyağ
1 çay b.sıcak su
tuz
limon

Yapılışı:
Pırasaları doğrayın ve iyice yıkayın.Havuçları yıkayın ve traşlayın.Tencereye sıvıyağı dökün.Ardından yıkayıp oğradığınız kuru soğanları ekleyin ve kavurun.Sonra havuçları ekleyin ve az daha kavurun.Ardından salça ile bir kez daha kavurun.
Pırasaları ekleyin kaşıkla bir iki çevirerek kavurun.Tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını kısın.Kendi suyunda biraz pişince su yetersiz kalacaktır o zaman 1 çay b.sıcak suyu ekleyin,tuzunu ekleyin üzerine limon dilimleri ekleyin ve kapağı kapatıp pırasalar az ölünceye dek pişirin.
Ben şeker ilave etmedim havuç zaten tatlımsı bir tat veriyor.İsterseniz bir çay k.şeker ekleyebilirsiniz:)
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Anne Ve Kızları Kahvaltıda

Hafta sonu annem,kızkardeşlerim bizde olduğundan kahvaltı sofrasından kalkmamız epey bir vakit aldı.Sohbet muhabbet,çocukların tatlı curcunaları arasında saati 1 etmişiz farkında olmadan.Okul sorumluluklar derken hergün görüşemediğimiz için birbirimizi bulunca konuşacak şeylerimiz bir hayli çok oluyor zaman insana yetmiyor....
Soframızın minik detayları;
Paçanga böreği(baklavalık yufkadan)
Sigara böreği
Haşhaşlı ekmek
Soğan öldürmesi(yumurtalı)-bizim iç anadolu insanı bayılır yemeklere öldürülme lakabı takmaya.Neden bilmem biz mıhlamayıda kullanırız ama öldürme ağzımızda daha bir yer etmiş sanki.Birazda şiddet eğilimimi var acaba neden öldürme diyoruz diye düşünmeden edemiyorum.Buradaki kasıt öldüresiye, canı çıkana kadar pişirin demek oluyor sanırım:)))
Ve bildiğiniz kahvaltılıklar(peynir,zeytin,reçel vs)
Reçel deyincede ben diyet olaylarına girdiğimden beri evdeki reçel,pekmez türü şeyler bitmez oldu.Hani vardırya her sabah sofraya gelir ama kimse dokunmaz geldiği gibi geri gider.İşte o kahvaltılık yiyecekleri bizim sofrada birtek ben bitiriyormuşum meğer...
Bununla ilgili bir yazı vardı bakınayım pc den bulabilirsem ekleyeyim bloğa, okuyunca sizde hak vereceksiniz bana:)
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Nehirin Doğumgünü Sofrası

Kızkardeşim Nehir'in doğumgününü kutlayamamıştık teyzem aniden rahatsızlandığı için.Çok şükür teyzem iyileşti şimdi.Annemler bendeydi ve aklımıza doğumgününü geçte olsa kutlama fikri geldi.En çok benim kızlar sevindi bu doğumgünü fikrine.Evdeki malzemelerimle yetebildiği kadar hemen 2 saat içinde bir doğumgünü menüsü hazırladım.Çocuklar olduğu için mum üfleme işi biraz uzadı tabi.Mumları en az 5,6 kez üfledik durduk tekrar tekrar....
Kısa zamanda hazırlamaya çalıştığım nevalelerimiz;
peynirli börek
pudingli kemalpaşa
makarna salatası
turşu(biber,kırmızı lahana,acur)
fıstıklı kurabiye
gofretli fıstıklı pasta

İyiki doğdun Nehir iyiki doğdunnnn)))))))))))))
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Gofretli Muhallebili Pasta


Malzemeler:
1 pandispanya
ıslamak için süt
1 pk kremşanti
1 b.soğuk süt
antep fıstığı robottan geçmiş
gofret (robotta çekilmiş)

Muhallebi Malzemesi
un
süt
şeker(ölçüsüz yaptım )

Yapılışı:
Krem şantiyi hazırlayın ve dolaba koyun soğuması için.Muhallebiyide pişirin.Pandispanyanın altını ıslatın üzerine az ılınmış muhallebiyi döşeyin üzerine ezilmiş fıstık ve gofratleri kat kat döşeyin.En üste krem şantiyi sürün ve diğer pasta katını koyun.Onunda üzerine muhallebi fıstık ve ezilmiş gofretleri döşeyin.Tekrar kremşanti ile kapatın ve etrafını şanti ile şekillendirin.En son kenarlarına gofret parçaları yerleştirin.Pastanız hazır.
Ben bu pastayı çocuklar pasta içinde meyve sevmedikleri için bu şekilde yaptım.Dilerseniz pastayı reçel suyu ilede ıslayabilirsiniz:)))
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pudingli Kemalpaşa

Malzemeler:
1 pk kemalpaşa
1 pk puging
2,5 su b.süt
kaymak

Şerbeti için:
3 su b.su
3 su b.şeker

Yapılışı:
Şerbeti kaynatın kemalpaşaların üzerine dökün ve iyice çekmesini bekleyin.Bu esnada pudingide süt ile hazırlayın ve kemalpaşaların üzerine dökün.Kaymak ile süsleyin...
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Meryem Ablanın Davet Sofrası

yalancı profiterol
un kurabiyesi
turşu kavurması
bayat ekmek salatası(eltim yaptı bunu ellerine sağlık)
patatesli börek
havuç salatası
börek
mısır ekmeği
Bugün kayınvalidemin çok yakın ve eski bir komşunun sofrasındaydık.Gerçekten çok marifetli ve hoşsohbet,güleryüzlü bir ablamız.Ellerine sağlık diyorum herşey birbirinden lezzetliydi.Mısır ekmeği yapmıştı birde bize sağolsun.
Eee karadenizli olurda mısır ekmeği yapmayı bilmezmi! Meryem abla Oflu.Mısır ekmeğindede tüm hünerini konuşturmuş hani süper olmuştu gerçekten:)))
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Limonlu Kek



Malzemeler:
1,5 su b.şeker
3 yumurta(ben 2 kullandım çift sarılıydı o yüzden)
2,5 su b.un
3/4 su b.süt
1/2 su b.sıvıyağ
1 limon(suyu ve kabuğu kullanılacak)
1 kabartma tozu
1 vanilya
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri iyice çırpın.(Ben mikser kullandım).Sütü ilave edin.Un,sıvıyağ,kabartma tozu ve vanilya ekleyin.Limonun kabuğunu rendeleyip ekleyin ve suyunuda ekleyin.İyice karıştırın ve önceden ısıtılmış 180 c fırında 40 dk pişirin.(Fırın ayarı değişebilir bıçakla kontrol edin pişmeye yakın)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Balık Soframız

Çocukların daha kolay yemelerini sağlamak için yaptığım yöntemlerden biri ya sofra süslemek yada yemekleri süsleyip şekillendirmek.Bilirsiniz işte makarnadan yumurtadan insan yüzü çöp adam püskül saç vb şeyler yapmak.İlgileri süse kaysın ne yediklerini farketmesinler diye.
Eee balık yedireceğim nede olsa kafaya koydum hehe:)))

Masa her akşamki masam aslında misafir masam değil mutfak masam.Sofranın farkı boncuklar ve misafir bardakları sadece.Arada kendimizide şımartmak gerek hep misafire hep misafire olmaz dimi:)))
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mezgit Fileto


Malzemeler:

1/2 kg mezgit fileto

1 yumurta

2 kaşık un(mısır unu daha iyi olur)

tuz

kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:

Mezgit filetoları iyice yıkayın.Tuzunu ekleyip yedirin.Önce una sonra yumurtaya bulayarak sıvıyağda kızartın.Sıcak servis yapın.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Balık Köftesi(mezgit fileto ile)

Benim çocuklarımın damak tadı çok değişken.Öyleki kimi zaman balığı bayıla bayıla yerken kimi zamanda burun kıvırabiliyorlar.Tabi bu durum karşısında anne iseniz eğer çareleriniz yöntemleriniz bitmez.Bende artık balık pişirdiğimde 2 hatta kimi zaman 3 versiyonunu pişiriyorumki çocuklar birinden birini yesin diye.Bu kez mezgit fileto ile yaptım köfteyi.Ama her tür balıktan yapıyorum ara ara.Hamside dahil bunlara...
Malzemeler:
1 büyük dilim mezgit fileto
bayat ekmek
1 yumurta
1 kuru soğan
tuz
sıvıyağ(kızartmak için)
dilerseniz baharat,maydanoz
ben eklemiyorum benim bücürler yemiyor baharat ve maydanozlu
Yapılışı:
Balıkları yıkayın ve kılçıklarını iyice temizleyin.Ben fileto kullandığım için kılçık neredeyse yok gibiydi.Soğanı soyun ve yıkayın parçalara ayırın.Rondoda soğan, balık ve yumurtayı kıyma halini alana kadar çekin.Tuzunu,ekmeğini ekleyip yoğurun ve köfte şekli verip sıvıyağda arkalı önlü kızartın.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kuru Fasulye

Malzemeler:
2 su bardağı kuru fasulye
1 litre sıcak su (ıslamak için)
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı salça
1 büyük baş soğan
1 adet domates
1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
1,5 litre sıcak su
5-6 yemek kaşık sıyı yağ

Yapılışı:
Bir gece önceden kuru fasulyeleri ayıklayıp yıkayın. 1 litre sıcak suyun içine, tuz ve şekeri karıştırın. Ve fasulyeyi geceden bu suyun içinde ıslatın. Soğanları yemeklik doğrayın.Düdüklü tencereyi ocağa alın ve tencereye önce yağı koyun, soğanı kavurun. Domatesin kabuğunu soyun ve doğrayın, tencereye aktarın. Salçayıda ilave edin ve kavurun.
Fasulyeleri, tuzu, kırmızıbiberi ilave edip karıştırın.Daha sonra sıcak suyunu koyun ve karıştırın.Tencerenin kapağını kapatın .Düdüğü çalana kadar orta hararetli ateşte, daha sonrasında ise kısık ateşte 35 dakika kadar pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra kapağını açın ve suyunu kontrol edin. Eğer suyu biraz fazla ise kapağı açık vaziyette çok az daha kaynatın. Eğer suyu az ise yeterince kaynar su ilave edip 5 dakika kadar daha pişirin.
Normal tencerede yaptığımda önce haşlayıp sonra aynı işlemleri yeni bir tencerede yapıyorum.Ama suyu süzüldüğü için besin değeri gidiyor.Bu nedenle daha çok düdüklüde pişiriyorum ben.Büyükler için olsa gaz yapmasın diye belki haşlayıp suyunu süzmek daha iyi olabilir ama çocuklar olunca vitamininden vazgeçmek istemiyorum.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Çikolatalı Kestane Şekeri



Bu kestane şekerlerini bir tanıdığımız Bursadan yollamış.O kadar taze ve güzellerdiki resmini eklemeden geçemedim.Kesesine bereket:)))
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

İrmik Helvası

Dün büyük kızım yine irmik helvası diye tutturdu.Bende kalktım yaptım.Kendiminde dayanamayıp yiyeceğini düşününce helvayı sıvıyağ ile ve az şekerli yaptım.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tahinli Çörek

Malzemeler:
1 su bardağı tahin
250 gr. ceviz
1 çay bardağı yağ
1 çay bardağı seker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı kuru maya
6 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 tatlı kasığı tuz
susam

Yapılısı:
Bir bardak süt ile kurumaya eritilir. Unun ortası havuz seklinde açılır, eritilmis maya dökülür. Daha sonra diğer malzemeler sıra ile konulur. Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir. Hamurun üstü örtülerek yarım saat dinlendirilir. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, orta incelikte bir merdane açılır etrafında döndürülür, yuvarlak sekil verilir. Önceden hazırlanmıs, yağlanmıs tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür,bol susam serpilir ve önceden ısıtılmıs fırına sürülür, 15-20 dk. pisirilir servise hazırlanır.

Tarif Erhan Çetinözün yemek tarifleri sitesinden alınmıştır.Daha önce diğer sitelerdende denemeler yapmıştım eskiden fakat pastanedeki görüntüyü elde edememiştim.Bu kez tıpkı pastane çöreği gibi oldu ama tadı kesinlikle daha lezzetli.Tahinin miktarınıda siz isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS