Malzemeler:
1/2 demet semizotu
1 su b.haşlanmış mısır dilerseniz konservede olur
1/2 çay b.zeytinyağı
1 limon suyu
az tuz
üzeri için dilerseniz yoğurt
süslemek için kırmızı biber,nane,kekik
Yapılışı:
Semizotlarını saplarından ayırıp(dipten) güzelce yıkayın.Dilerseniz sirkeli suda bekletin salatada sirkeyi seviyorsanız.Büyük bir kasede semizotlarına mısırları ilave edin.Ardından yağını ve tuzunu limonunu ekleyin karıştırın.Serviz tabağına döküp üzerini yoğurt ve baharatlarla süsleyin.
Yine Yeniden Bir Sofra
Etiketler: Sofralar
truff
gül poğaçalar
vişne soslu tatlı
tuzlu kurabiyeler
mısırlı semizotu salatası
sade çörekler
etsiz çiğköfte
Ne kadar bu sıralar hamur işi yapmayayım desemde elim durmuyor.İşte yaz sıcaklarına rağmen hamuru bol soframız.
Yine bir şeyi resmetmeyi unutmuşum.Peynirli bohça börekleri sofrada yerlerini almışlar ama çekmemişim dalgınlıktan:))))
Bu arada son birkaç resim küçük farketmişsinizdir.Çünkü cep telefonumdan çektim.Kızım makinamı havuza batırdı çıkardı sağolsun.Şu an tamirde pek ümitli değilim ama bakalım bir ihtimal geri gelir belki:((((
Vişne Soslu Tatlı
Etiketler: Sütlü TatlılarMalzemeler:
2 pk dr oetker vanilyalı puding
2 pk ülker petibör(ortalama)
6 su b.süt
3 su b.vişne suyu yada robotta ezilmiş vişne+su
1 su b.na yakın un yada nişasta
hindistan cevizi
1/2 su b.şeker
Yapılışı:
6 bardak süt ile 2 pk pudingimizi hazırlayalım.Tepsimizi sudan geçirelim.Hazırladığımız pudingin yarısını dökelim.Üzerine büsküvileri dizelim.Tekrar puding döküp tekrar büsküvi dizelim.
3 su b vişne suyuna unumuzu ekleyip puding gibi pişirelim.Dilerseniz içine biraz şeker ilave edebilirsiniz.Ben 1/2 su b.ekledim.Vişne sosunu tatlımızın üzerine dökelim ve soğumasını bekleyelim.Soğuyunca üzerini hindistan cevizi ile süsleyip buzdolabında dinlendirelim:)
Gül Poğaça
Etiketler: Hamur İşleri, PoğaçalarMalzemeler:
1 b.ılık su
1 b.ılık süt
1 yemek kaşığı pakmaya
1 yumurta
2 y.kaşığı toz şeker
tuz
aldığı kadar un
lor peyniri
maydanoz
Yapılışı:
Ilık su ve sütte mayayı eritelim.Diğer malzemeleri ekleyip hamurumuzu yoğuralım.Hamurdan ceviz kadar parçalar alalım ve merdane ile açalım.Bıçak ile dört bir yanına kesik atalım.Orta kısmına harç koyacağımız için kesikleri ortaya kadar uzatmayalım.Lor peyniri hamurun ortasına yerleştirip hamırı gül şeklinde kapatalım.Yağlanmış tepsiye dizelim ve üzerlerine yumurta sarısı sürelim.180 c de pişirelim.
Tuzlu Kurabiye
Etiketler: Hamur İşleri, KurabiyelerMalzemeler:
1 pk margarin oda sıcaklığında
1/2 çay b.sıvıyağ
1/2 çay b.sirke
2 yumurta beyazı(sarıları üstüne sürülecek)
3 tatlı k.şeker
1 tatlı k.tuz
1 pk kabartma tozu
1 tatlı k.mahlep
aldığı kadar un
Yapılışı:
Tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar iyice yoğuralım.Hamuru merdane ile açıp kurabiye kalıbı ile şekilli kurabiyeler elde edelim.Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve 180 c de pişirelim.Dilerseniz üzerine çörekotu,susam yada haşhaş serpebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)