malzemeler
2 ad kabak
2 ad patlıcan
2 ad havuç
1 kuru soğan
2 ad çarliston biber
2 ad kırmızı biber
1/2 kaşık salça
az su
biraz maydanoz
1 çay b.sıvıyağ
tuz
tarifi:
Malzemeleri yıkayıp doğrayarak hazırlıyoruz.Sıvıyağda soğanı ve biberleri küçük doğranmış olarak kavuruyoruz.Salçamızı ekliyoruz.Ardından alacalı soyup doğradığımız ve yağda kızarttığımız patlıcan ve kabaklarımızı ekliyoruz.Yine yağda kızarttığımız havuçlarımızı katarak kendi suyunda kavuruyoruz.Biraz pişirdikten sonra çok az sıcak su katıyoruz ve tuzunu ekleyip bir süre daha pişiriyoruz.Yaklaşık 3,4 dk sonra ocaktan alarak içine ve üzerine kıyılmış maydanoz ekleyerek süslüyoruz.Afiyet olsun.
Ben azda olsa zeytinyağlılara salça katmayı tercih ediyorum.
0 yorum:
Yorum Gönder