Malzemeler:
1/2 kg pırasa
2 ad kuru soğan
2,3 tane orta boy kereviz
2 çay b.sıvıyağ
1 limon suyu
1 su b.su
2 çorba k.şeker
1/2 çorba k.salça
bir tutam dereotu
tuz
Tarifi:
Bir tencereye 1 limon suyu 1 su b.su,1 çay b.sıvıyağ, 1,5 çorba kaşığı şekeri karıştıralım.İçine soyup yıkadığımız ve bikaç yatay parçaya böldüğümüz kerevizleri atıp yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Diğer tarafta başka bir tencerede 1 çay b.sıvıyağında soğanları kavuruyoruz.Salçayı ekleyip tekrar kavuruyoruz ve ardından yıkayıp doğradığımız pırasalarımızı ekleyerek kendiş suyunda pişirmeye devam ediyoruz.Tencerenin kapağını susuz kalmaması için kapalı tutuyoruz.Bir süre sonra pırasalar kavrulurken pişmiş olan kerevizlerimizi küp küp doğrayarak pırasalarımıza ekliyoruz.Bu şekilde pırasalar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Pişmesine yakın tuzunu ve ardından 1/2 çorba kaşığı şekeri ekliyoruz.Karıştırıp 1 dk sonra altını kapatıyoruz.
Pırasamız soğuyunca servis kabına alıp yıkanmış ayıklanmış dereotu ile istediğimiz gibi süslüyoruz.Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder