Malzemeler:
1 pk mantar
3 ad çarliston biber
1/2 çay b.sıvıyağ
beşamel sos
1 pk makarna
tuz,karabiber,k.biber,kekik
300 gr rende kaşar
Yapılışı:
Mantarları yıkayıp doğrayalım.Biberleri yıkayıp kurulayalım.Sıvıyağda biberleri soteleyelim.Ardından mantarları ekleyelim ve kavuralım.Kendi suyunda pişmesi için altını kısıp arar ara karıştırmak koşuluyla tencerenin kapağını kapatalım.İyice pişince ocağın altını kapatalım ve baharatlarını ekleyelim.
Makarnayı haşlayalım ve süzelim.Geniş bir kabın içinde makarnayı,hazırladığımız mantarı,rendelenmiş kaşarı ve beşamel sosun bir kısmını karıştıralım.Tuzunu ve baharatlarını ekleyip tekrar karıştıralım ve derin bir fırın kabına dökelim.Üzerinede kalan beşamel sosu ve dilerseniz kaşar peynir ekleyelim.Fırında 200 derecede üzeri kızarana dek pişirelim.
Beşamel sosun hazırlanışı:
3 çorba kaşığı margarin
6 çorba kaşığı elenmiş un
2 bardak önceden kaynatılmış ılık süt
Yağı hafif ateşte eritelim.Unu ekleyelim ve karıştıralım.Birkaç dakika hafif ateşte rengi değişmeden pişirelim.Isıtılmış sütü azar azar ekleyelim.Karışım pürüzsüz muhallebi kıvamına gelinceye kadar çırpma teli ile yada tahta kaşık ile karıştırarak pişirelim.
1 pk mantar
3 ad çarliston biber
1/2 çay b.sıvıyağ
beşamel sos
1 pk makarna
tuz,karabiber,k.biber,kekik
300 gr rende kaşar
Yapılışı:
Mantarları yıkayıp doğrayalım.Biberleri yıkayıp kurulayalım.Sıvıyağda biberleri soteleyelim.Ardından mantarları ekleyelim ve kavuralım.Kendi suyunda pişmesi için altını kısıp arar ara karıştırmak koşuluyla tencerenin kapağını kapatalım.İyice pişince ocağın altını kapatalım ve baharatlarını ekleyelim.
Makarnayı haşlayalım ve süzelim.Geniş bir kabın içinde makarnayı,hazırladığımız mantarı,rendelenmiş kaşarı ve beşamel sosun bir kısmını karıştıralım.Tuzunu ve baharatlarını ekleyip tekrar karıştıralım ve derin bir fırın kabına dökelim.Üzerinede kalan beşamel sosu ve dilerseniz kaşar peynir ekleyelim.Fırında 200 derecede üzeri kızarana dek pişirelim.
Beşamel sosun hazırlanışı:
3 çorba kaşığı margarin
6 çorba kaşığı elenmiş un
2 bardak önceden kaynatılmış ılık süt
Yağı hafif ateşte eritelim.Unu ekleyelim ve karıştıralım.Birkaç dakika hafif ateşte rengi değişmeden pişirelim.Isıtılmış sütü azar azar ekleyelim.Karışım pürüzsüz muhallebi kıvamına gelinceye kadar çırpma teli ile yada tahta kaşık ile karıştırarak pişirelim.
0 yorum:
Yorum Gönder