Gül Tatlısı



Malzemeler:

1,5 Su bardağı sıvıyağ
2/3 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı irmik
2 yumurta
250 gr oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
1 pk kabartmatozu
1,5 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
aldığı kadar un
1 su bardağı kadar ceviz yada fındık
Şerbeti :
6 Su bardağı su
5 Su bardağı şeker
1/2 limonun suyu
Şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyup ve kaynatalım. Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştıralım.Kabartmatozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edelim.Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edelim.Hamurdan parçalar alarak yumak yapalım.Yumaklarımızı merdane ile 3-4 mm kalınlığında açalım. Çay bardağı ile 6 adet yuvarlak yapalım.Yarıları üst üste gelecek şekilde yanyana dizelim.Rulo şeklinde saralım ve ikiye kesip, tepsiye dizelim.Ortalarına cevizyada fındık yerleştirip orta hararetli fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.Şerbetini üzerine dökelim.


not:Şerbetimiz ılık tatlımız sıcak olmalı. Bu ölçülerden yaklaşık iki tepsi çıkıyor siz dilerseniz ölçüleri azaltabilirsiniz.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum: