Hamsi Kuşu

Malzemeler:
1 kg hamsi
1 çay b.sıvıyağ
1 su b.mısır unu(yoksa beyaz unda olur)
2,3 yumurta
1/2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
tuz
Yapılışı:
Hamsileri kılçıklarıda dahil olmak üzere ayıklayıp yıkayalım.Süzdürüp tuzunu ekleyelim ve karıştıralım.
Soğan ve maydanozları yıkayıp doğrayalım ve karıştıralım.Bir tabağa yumurtaları kırıp çırpalım.Başka bir yayvan tabağa unu dökelim.
İki hamsiyi elimize alalım.İçine soğanlı maydanozlu karışımdan koyalım ve diğer bir hamsiyle iyice üzerini kapatalım ve elimizle sıkalım köfte gibi .Önce una sonra yumurtaya batırıp sıvıyağda kızartalım.
Çorba ve salata ile servis yapalım.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum: