Malzemeler:
5,6 ad kereviz
3,4 ad yeşil biber
1 kuru soğan
1/2 çay b.sıvıyağ
2 kase yoğurt
tuz,nane,dereotu
1 limon
Tarifi:
Kerevizleri soyalım ve yıkayıp limon ile ovalım.Rende ile rendeleyelim.Tencerede yağda ayıklanmış yıkanmış soğan ve biberleri küçük doğrayarak kavuralım.Kavrulunca kerevizlerimizi atalım bir iki döndürelim ve kerevizlerin çok az ölmesini sağlayalım.Ocağın altını kapatalım ve tuz ile baharatları ilave edelim.
Bir kasede yoğurdu kaşık ile az çırpalım.Nane ve kıyılmış dereotu ekleyip karıştıralım.Bir kısmını ayıralım ve malzemeyi yoğurtla karıştıralım.serviz kabına dökelim.Üzerine kalan yoğurdumuzu yayalım ve servis yapalım...
0 yorum:
Yorum Gönder