Malzemeler:(4-6 kişilik)
750 gr tavuk biftek
1 tatlı k.nane
1 çay k.tuz
1 çay.k.kırmızı biber
1/2 çay b.sıvıyağ
kürdan
1/3 çor.kaş salça
su
içi için:
2 ad kırmızı çarls.biber
2 ad havuç rendesi
1 kuru soğan
1/2 çay b.sıvıyağ
2/3 çorb.kaş.salça
tuz,k.biber
Yapılışı:
Tavukları nane,tuz,yağ ve k.biber karışımı ile hazırladığınız sosa bulayın ve az bekletin.
İçini hazırlamak için tencereye yağı dökün.Soğanları ve biberleri yağda kavurun.Ardından havuçları ekleyip sotelemeye devam edin.1 çorba kaşığı salçanın 2/3 ünü ekleyin ve kavurun.Tuzunu biberini ekleyin ve ocaktan alın.
Bifteklerin içine hazırladığınız içi dökün ve sarın.Açılmaması için resimdeki gibi kürdan ile kapatın.Borcama yada çukur bir fırın kabına dizin.Tavukları sosladığınız kabın dibinde kalan yağlı sos karışımına salçanın kalanını,az miktarda da tuzu ekleyin ve üzerine su ekleyip karıştırın.Karışımı tavukların üzerine gezdirin.Böylece fırında pişen tavuklarınız kurumaz.Tepsiyi fırına verin.200 c de iyice pişirin.
Üzerini alüminyum folyo ile kapatarakta pişirebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder