Malzemeler:
1 ad karnıbahar
1/2 çay b.sıvıyağ
1 kaşık salça
1 ad kuru soğan
3,4 ad havuç
tuz
kırmızı biber( çok az)
sıcak su
Yapılışı:
Karnıbaharı yıkayalım,çiçeklerine ayırıp ve bol suda bekletelim.Soğanı soyalım v edoğrayalım.Havuçları yıkayalım kazıyalım ve dilimleyelim.
Tencereye sıvıyağı dökelim az kızınca kuru soğanı ekleyip karıştıralım.Ardından havuçlarımızı ekleyip karıştıralım.Biraz soteleyelim.Soğan ve havuçlar yumuşamaya başlayınca salçasını ekleyip karıştıralım.Karnıbaharı ekleyelim ve bir iki çevirdikten sonra sıcak suyu ilave edelim.Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim.Karnıbaharlarımız yumuşayınca ocağın altını kapatalım.
not:Karnıbaharı pişirirken tencerenin kapağını asla tam kapatmayınız.Pişerken kapak kapalı olursa yemeğinizin tadı acı olur.Kısık ateşte ağzı kapanmadan pişirilmelidir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder