1 kg istavrit
tuz
sıvıyağ
mısırunu
Yapılışı:
İstavritleri güzelce ayıklayıp iyice yıkayalım.Tuzunu ekleyip karıştıralım.Mısır ununa bulayalım.(Ben bir poşete 2,3 kaşık mısır ununu döküp içine balıkları atıyorum.Poşetin ağzını bağlayıp silkeleyerek karışmasını sağlıyorum.Dha eşit ve pırtıksız unlanıyor.)Tavaya yağı dökelim ve kızdıralım.Balıkları kuyrukları ortaya gelecek şekilde sıkıca dizelim.Çok dar olsun balık kızarınca hacmi küçüldüğü için arada boşluk olabilir.
Balıkların altı kızarınca düz bir kapak yardımı ile ters düz edelim.Ters düz ederken süzdüğünüz yağı tavaya boşaltalım.Diğer yüzüde iyice pişince balıkları tavadan kapak yardımı ile alalım ve servis tabağına şeklini bozmadan bırakalım.
0 yorum:
Yorum Gönder