Karnıyarık



Malzemeler:

7 adet patlıcan
300 gr kıyma
3 adet domates
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
1/4 çay b.sıvıyağ(margarinde olur)
7 adet sivri biber
2 bardak su
çok az salça
Karabiber
Tuz
Kızartmak için yağ


Yapılışı:
Patlıcanları şerit şerit soyun uçları ayrılmayacak şekilde ortadan yarın ve tuzlu suda bekletin. Kuruladıktan sonra patlıcanları kızartın.
Tencerede küçük doğranmış soğanları sıvıyağda margarinde pembeleştirin. Kıymayı ilave edin. Daha sonra tuz, karabiberini ilave edin. Küçük doğranmış domatesler ve kıyılmış maydanozu katıp suyunu çekene kadar pişirin. Sonra bu içleri patlıcanların ortalarına koyun. Üzerlerine bir dilim domates ve yeşil biberle süsleyin.Ben biber olmadığı için evde kullanmadım. İki bardak az salçalı suyla beraber bir çimdik tuz atın. Üzerini kapatıp pişirin.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum: