Baklava







Bayramları çocuklarımında benim yaşadığım kadar coşku içinde yaşaması için elimden geleni yaptığımı düşünüyorum.Yeni kıyafetler,harçlıklar,daha fazla hoşgörü,büyük ziyaretleri,lunapark gezmeleri ve tabii ikramlar...
Nacizane bayram için hazırladığım baklavam;

malzemeler:
3 yumurta
4 çorba kaşığı yoğurt
1 çay b. z.yağı
1/2 limon suyu
1/2 çay b.su
aldığınca un

açmak için nişasta

250 gr margarin
içi için ceviz yada fındık

şerbeti:
4 su b.şeker
3,5 su b.su 1/4 limon

Yapılışı:
Yoğurt,z.yağı,limon suyu,su ve yumurtayı karıştırıp unu yavaş yavaş ekliyoruz.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıyoruz.Hamuru 20 bezeye ayırıyoruz.Yarım saat dinlendiriyoruz.
Bezeleri merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve arasına nişasta sürerek üstüste diziyoruz.Dört hamuru birlikte üstüste oklava ile açıyoruz.Tepsiyi yağlayıp bu hamuru üzerine döşüyoruz.Ceviz yada fındıkları serpiştiriyoruz.Aynı işlemi dilerseniz 4 dilerseniz 3 yufka ilede yapabilirsiniz.Bu şekilde yufkalar bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz.En üste yine yufkamız gelecek şekilde kapatıyoruz.Açtığınız hamurun tepsiyle aynı orantıda olmasında fayda var.Aksi halde kenarlardan kesmek zorunda kalabilirsiniz.
Tepsideki baklavamızı dilimliyoruz ve üzerine erimiş sıcak margarin döküyoruz.180 C de üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.

şerbet hazırlama:
Şeker ve suyu şeker eriyip şıra kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz.Ocaktan indirmeye yakın limon suyunu ekliyoruz.Ilınmaya bırakıyoruz.
Şerbetimiz ve tatlımız ılındığı zaman şerbeti baklavanın üzerine gezdiriyoruz.1 gece şerbetini çektikten sonra servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum: