Hamsi Çıgırtası

Siz yumurtalı yaparsanız hamuru tavaya bütün olarak yayın o şekilde daha güzel olur.



Malzemeler:

1/2 demet pazı

1/2 demet taze soğan

iki bardak ince mısır unu ( buğday unuda olabilir)

1 tabak tuzlu hamsi

Kızartma için zeytinyağı


Biraz içyağda olmalı aslında ama biz sevmediğimiz için ben kullanmadım.Tereyağıda koymadım zaten kızartılan bir yemek olduğu için dahada ağır olmasın diye ama yemeğin aslında malzemeler arasında içyağ var.


Yapılışı:

Hamsiler önceden suya konarak ayıklanır, kılçıklarından temizlenir.Hamsi, un, kıyılmış pazı , soğan karıştırılır ve dilenirse tuz eklenir.Yayılarak tavada bütün olarak yada köfte büyüklüğünde kızartılır.

Dilerseniz üzerine yumurtada ekleyebilirsiniz.O zaman çok daha lezzetli oluyor. Birde kalabalık bir aile değilseniz ölçülerin yarısını kullanmanız kafi.Afiyet olsun:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık hayırlı cumalar...

İNCİ dedi ki...

Teşekkür ederim hepimize:)