1/2 demet pazı
1/2 demet taze soğan
iki bardak ince mısır unu ( buğday unuda olabilir)
1 tabak tuzlu hamsi
Kızartma için zeytinyağı
Biraz içyağda olmalı aslında ama biz sevmediğimiz için ben kullanmadım.Tereyağıda koymadım zaten kızartılan bir yemek olduğu için dahada ağır olmasın diye ama yemeğin aslında malzemeler arasında içyağ var.
Yapılışı:
Hamsiler önceden suya konarak ayıklanır, kılçıklarından temizlenir.Hamsi, un, kıyılmış pazı , soğan karıştırılır ve dilenirse tuz eklenir.Yayılarak tavada bütün olarak yada köfte büyüklüğünde kızartılır.
Dilerseniz üzerine yumurtada ekleyebilirsiniz.O zaman çok daha lezzetli oluyor. Birde kalabalık bir aile değilseniz ölçülerin yarısını kullanmanız kafi.Afiyet olsun:)
2 yorum:
Canım ellerine sağlık hayırlı cumalar...
Teşekkür ederim hepimize:)
Yorum Gönder