Geçen hafta alışerişe çıktığımda almış olduğum, ama dolabın bir köşesinde unuttuğum lazanyayı gördüm bugün makarna ararken.Kıymalı makarna yapacaktım aslında hemen çabucak olsun diye ama lazanyayıda görünce canım çekti sıcak sıcak ne güzel yenir dedim.Makarna kadar çabuk olmasada çok zahmetli olmayan kolay bir yemek.Hemde lezzetli....
Malzemeler:
16 yaprak lazanya
rendelenmiş kaşar
iç harcı için:
1/2 kg kıyma
1 kuru soğan
4,5 ad yeşil biber
4,5 ad domates
tuz
karabiber
beşamel sos için:
1 lt ye yakın süt
2,3 çorba k.un
tereyağı
Yapılışı:
Tencerede çok az yağ ile yıkayıp ayıkladığınız biberleri ve soğanı soteleyin.Ardından kıymayı
ekleyin ve suyunu çekene dek kavurun.Domateslerin kabuklarını soyun ve minik doğrayın.Kıymalı harca domatesleri ekleyip iyice pişirin.Tuzunu ve baharatını atın ve karıştırın.
ekleyin ve suyunu çekene dek kavurun.Domateslerin kabuklarını soyun ve minik doğrayın.Kıymalı harca domatesleri ekleyip iyice pişirin.Tuzunu ve baharatını atın ve karıştırın.
Lazanyaları bir tencerede haşlayın.Bu sırada beşamel sosu hazırlayın.Tereyağında unu kavurun ve yavaş yavaş sütü ekleyerek sosu kıvama getirin.
Lazanyaları süzün.Yağlanmış tepsiye 4 ad lazanyayı dizin.Üzerine kıymalı harcı yayın .Bir kat daha lazanya dizin(4 adet yine).Üzerine beşamel sosu dökün.Aynı işlemi tekrar uygulayın.Yani bir kıymalı harç bir beşamel sos şeklinde olsun.Siz dilerseniz her kata hem harç hem üzerine sos dökebilirsiniz.Bol malzemeli olmuş olur vede kalorili tabii.
En üst kısma yine beşamel sosu yayın ve üzerine rendelenmiş kaşar serpin.Üzeri kızarana dek fırında pişirin.
Dilerseniz tüm paketi kullanarak lazanyanızı daha çok katlı yapabilirsiniz.Afiyet olsun:)
6 yorum:
Hımm ellerine sağlık canım ...
lazanya....çok severim ellerine sağlık arkadaşım...
bende ne zaman lazanya alsam eve unuturum..neredeyse son kullanma tarihi geçmeye yakın bulurum...
ellerine sağlık..harika görünüyor..
teşekkür ederim Aslıcım:)
Teşekkür ederim Birsen:)
Bende bu kez aynı şeyi yaptım:)
Bloğunu keyifle takip ediyorum çok güzel...
Yorum Gönder