Kuru Biber Dolması(sarma usulü)



Kuru dolmayı evimde çok sık pişiririm.Özellikle patlıcan dolmasına baylırım.Çok özel bir tat bence.Bu kez kuru biber dolmasını asma yaprağı ile birlikte ve aynı görüntüde sardım.Hem pişirirken çok rahat oldu hem görüntü açısındanda pek bir uyumlu oldu.Bu dolmaları komşum Tülay ile birlikte sardık.Sarma dolma işini genelde hep birlikte hallediyoruz.Bu esnada hem sohbet hem yemek derken bir taşla iki kuş vurmuş gibi oluyoruz tabii.

Malzemelerimiz:
1/2 kg asma yaprağı(salamaura-suda beklemiş ve yıkanmış)
1 sıra kurutlmuş dolma biber(sıcak su ile çok az haşlanmış)

içi için:
2 bardak yıkanmış prinç
250 gr kıyma
3 kuru soğan
1 b sıvıyağ
1 kaşık salça
tuz,k.biber
maydanoz(kıyılmış)

üzerine sos için:
az sıvıyağ
1 kaşık salça
sıcak su

Dolma içini hazırlayıp yaprakları saralım ve tencereye yerleştirelim.Tencerenin dibine alüminyum folyo sardım ben sarmaların dibi tutmasın diye.Biberleride tek tarafından el yordamı ile kesip yaprak sarar gibi saralım ve yerleştirelim.Üzerine yağda az kavurduğumuz salçalı sosu ve sıcak suyu döküp dolmalar suyunu çekene dek pişirelim.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

En sevdiğim lezzetlerin başında geliyor asla yok demem:))))

İNCİ dedi ki...

bende çok severim:))