Girit Kabağı Ve Kuru Patlıcan Dolması

Malzemeler:
10,11 ad kabak
1/4 çay b.sıvıyağ
1 su b.prinç
200 gr kıyma
1 kuru soğan
1 kaşık salça
tuz,karabiber,kırmızıbiber
biraz domates

Yapılışı:
Princi yıkayın süzün.İçine kuru soğanı yıkayıp doğrayın.Kıymayı,salçayı,yağı,tuz ve baharatları ekleyin.Dilerseniz maydanoz yada dereotuda ekleyebilirsiniz.Kabakları yıkayın ve uçlarını kesin.Oyacak yardımı ile içlerini oyun.Kabakların içine prinçli harcı doldurun ve tencereye dizin.Ağızlarını ister domates isterseniz kapakların kestiğiniz kendi kapağı ile kapatın.Ben domates kullandım.Kabakların üzerine çok az sıvıyağ sızdırın.Sıcak su ekleyin ve kısık ateşte pişirin.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum: