Patatesli Hıngel
Etiketler: Hamur İşleri, Yöresel YemeklerDaha evvel hıngel tarifi vermiştim.Patatesli olandanda resmetmek istedim.Hamuru aynı içinde kıyma yerine patates var.
Hamur için:
un,su,tuz gerekli
iç harcına: sos için:
haşlanmış patates tereyağı
sıvıyağ yada katıyağ salça
kuru soğan kırmızı biber
salça
tuz, k.biber
İç harcı için yağda soğanı kavuralım.Salçayı ilave edelim.Ardından patatesleri ekleyelim ve kavuralım.Tuzunu bahartını ilave edip ocaktan alalım.
Su,un ve tuz ile oluşturduğumuz hamuru yumaklara ayıralım.Biraz sert bir hamur olmalı.Hamuru unlayarak açalım.Çok ince olmasın ama abartılı bir kalınlıktada olmasın.Bıçak yardımı ile şekildeki gibi keselim ve üçgen kapatalım.Kapattığınız hamurları un serilmiş bir tepsiye dizebilirsiniz.
Tencerede suyu kaynatalım.Tuz ekleyelim.Kaynayan tuzlu suya hıngellerimizi atalım ve suyun üzerine çıkana kadar haşlayalım.Haşlanmış hıngelleri sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış az salça ve kırmızı biber ile servis edelim.
Ben patatesli harca salça ve soğan eklemedim.Çünkü kızlarım o şekilde yemeyebiliyorlar.Salçalı ve soğanlı olursa çok daha lezzetli oluyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Hımm canım çok severim biz bunu bardakla keseriz:))
Mutlu hafta sonları...
Teşekkürler Aslıcım sanada:)
Yorum Gönder