Kolay Tiramusu












Malzemeler:
1 ad hazır pandispanya
Kreması için:
3 su b.süt
50 gr margarin yada tereyağı
2 kahve f.un
2 kahve fincanı şeker
1 yumurta sarısı
1 pk labne peyniri
Islatmak İçin:
1 su b.süt
3 çorba k.nescafe
1 çorba k.şeker
Üzerine:
Kakao+ türk kahvesi
Yapılışı:
Tencerede yağı eritelim.Unu ve şekeri ekleyip kavuralım.Kavrulunca yağın kokusu kalmayacaktır.Azar azar sütü ilave ederek karıştıralım.Kaynayınca altını kapatıp yumurta sarısını ekleyelim ve blendırla çırpalım daha pürüzsüz olması için.Kremamızı soğumaya bırakalım ve soğuyunca içine labneyi ekleyip iyice karıştıralım.
1 su b.süt,nescafe ve şekeri karıştırıp kekin alt kısmını ıslatalım.Üzerine kremayı sürelim ve kakao+türk kahvesi serpelim.Kekin üst kısmınıda ıslatalım ve onuda alt tabanın üzerine yerleştirelim.Üzerine kalan kremayı güzelce sürelim ve soğumaya bırakalım.Buzdolabındada iyice soğuduktan sonra servisten önce üzerine kahve+kakao serpelim.
Eğer pandispanyayı kendiniz yapmak isterseniz benim her zaman kullandığım tarifi ekleyeyim.
4 yumurta
4 kahve f.şeker
4 kahve f.un
1 pk kabartma tozu
Malzemeleri karıştırın ve blendırdan geçirin.170 c fırında ortalama 20 dk pişirin.Kekinizin fazla kabaran kısımlarını bıçakla keserek düz bir görüntü elde edebilirsiniz.
Bu arada bu yalancı tiramusu eğer mascarpone peyniri alabilirsem daha geniş bir zamanda kedidili pişirerek gerçek bir tiramusu yapacağım ve ekleyeceğim bloğuma.Ama malum peyniri her yerde bulmak mümkün değil.Yalnızca çok büyük bir iki markette var.İlk fırsatta alacağım ve ekleyeceğim.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum: