Ayva Reçelli İrmik Tatlısı

Malzemeler:

1 lt süt
1 su b.irmik
2 çorba k.prinç unu
2 su b.şeker
1 pk büsküvi
1 kase ayva reçeli yada marmelatı
süslemek için fıstık

Yapılışı:
Tencereye sütü şekeri irmiği ve prinç ununu dökün.Kaynayana kadar karıştırarak pişirin.Kaynayınca bir iki dk daha karıştırarak pişirin.
Büsküvileri elinizle iyice ezin.Hazırlamış olduğunuz irmiğin içine dökün ve karıştırın.Sudan geçirdiğiniz borcama karışımı dökün ve iyice yayın.Buzdolabında birkaç saat soğumaya bırakın.Dilerseniz servis yaparken dilerseniz bütün olarak tatlıyı ayva reçeli ile kaplayın.Üzerini antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum: