Mengen Çorbası


Malzemeler:
1 parça kemikli et
1 Çay fincani prinç
2 Adet limon suyu
1 Su bardagi un
2 Kepçe yogurt
4 Adet patates
1 Yemek kasigi nane
3 Çay kasigi tuz
1 Adet yumurta sarısı
2 Yemek kasigi margarin yada sıvıyağ
tuz

Yapılışı:

Kemiği tencerede suda kaynatın. İyice kaynayınca kemiği tencereden çıkarın.Yikanmis pirinci ilave edip pisirin. Un,limon suyu, yogurt ve yumurta sarisini az miktarda su ilave ile çipin. Kaynamakta olan suya yavas yavas ilave ederek sürekli karistirin. Kıvamı koyulasincaya kadar pisirin. Eritilmis 2 yemek kasigi margarinde yada sıvıyağda naneyi kizartip, çorbanin üzerinde gezdirin.
Soyup yıkadığınız küp halinde dogranmis patatesleri siviyagda kizartip süzün ve çorbaya ilave edin. Tuz ekleyip ocaktan alin.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum: