Fırında Mantarlı Pazı



Malzemeler:
1 demet pazı
2 kuru soğan
1 kaşık salça
1 pk mantar
1 çay b.sıvıyağ
tuz,karabiber
Kaşar peyniri üzeri için
Yapılışı:
Mantarı yıkayın ve doğrayın.Pazılarıda doğrayın ve iyice yıkayın.Tencereye sıvıyağın yarısını dökün 1 kuru soğanı doğrayın ve kavurun.Üzerine mantarları ilave edip karıştırın.Sulanınca tencerenin kapağını kapatın ve kendi suyunda altını kısarak pişirin.
Başka bir tencerede kalan yağ ile diğer soğanı kavurun.Kavrulunca salçayı ekleyin.Ve ardından pazıları ekleyerek biraz ölene kadar pişmelerini sağlayın.Ara ara kaşık yarıdmı ile karıştırın pazıları.En son tuzunu ekleyip altını kapatın.
Pişen mantarlarıda suyu iyice çekince tuzunu ve karabiberini ekleyip az daha kavurun karıştırarak ve altını kapatın.
Borcam tepsinize önce pazıları,ardından mantarları dökün ve iyice yayın.En üzt kısmına kaşar peynirleri dilediğinizi gibi yerleştirin ve 180 derecede kaşarlar kızarana kadar fırınlayın.
Ben kaşarla birlikte çeçil peynirde kullandım.Sizde arzu ettiğiniz peyniri kullanabilirsiniz evde ne varsa.Soğanı kavururken yanına yeşil yada kırmızı biberde ekleyebilirsiniz evinizde varsa...




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum: