İçli Köfte (İç Anadolu Yöresine Özgü)


Malzemeler:
2 su b.ince bulgur
1,5 su bardağı irmik
1 yumurta
tuz
kırmızı biber
kimyon
karabiber
isteğe göre az salça(biber yada domates)
1 ad kuru soğan

iç malzeme
1/2 kg kıyma
2 ad kuru soğan
2 ad biber
tuz,kimyon,kırmızı biber
1/2 kaşık salça
1/2 çay b.sıvıyağ

Hazırlanışı:
2 su bardağı bulguru 1,5 su bardağı sıcak su ile ıslatalım ve 1 saat bekletelim.İrmiğide sıcak su ile ıslatalım.Beklerken iç malzemeyi hazırlayabiliriz.
Soğanı soyalım yıkayalım.Biberleri yıkayalım.Hepsini birlikte rondodan geçirelim.Sıvıyağda soğan ve biberleri kavuralım.Üzerine salçamızı ilave edelim ve tekrar kavuralım.Kıymayı ekleyelim iyice pişene kadar kavrulmasını sağlayalım.Kıvama gelince tuzu ve baharatları ekleyelim ve ılınmaya bırakalım.

Bulgura baharatları ve tuzu ekleyip iyice yoğuralım.Sonra irmiği ve yumurtayı da ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim.Avucumuzda bu karışımı yuvarlayalım ve köfte şekli verelim.İçini oyalım ve iç malzemeyi dolduralım kapatalım.Yuvarlak yada oval isteğe bağlı şekil verelim.Bulgur karışımı bitene dek aynı işlemi uygulayalım.
Hazırladığımız köfteleri tencerede kaynamakta olan suyumuza atalım ve su üzerine çıkana kadar pişirelim.Pişince köftelerimizi tepsiye alalım.

Arzuya göre tereyağını eritip üzerine dökelim ve fırına verelim üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.Yada hiç yağ dökmeden tencerede sıvıyağı kızdıralım ve köftelerimizi kızartalım.

Ben ku kez üzerine yağ eritip döktüm ve fırına verdim...









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum: