Katmer






Sivaslı olupta katmer tarifi eklememem olmaz sanırım bloğuma.İşte çocukluğumdan beri severek yediğim katmer.Ben sade yaptım öyle seviyorum çünkü.Tel tel ağzıma geliyor yerken.Siz isterseniz peynir yada patates içi kullanabilirsiniz.

Malzemeler:
1/2 un
su
tuz
1 yumurta(eklemesenizde olur )
1/2 pk margarin yada tereyağı
1 çay b.sıvıyağ
varsa kaymak
1 su b.yoğurt

Yapılışı:

Un su tuz ve yumurta ile kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.Hamuru 3 bezeye bölelim ve çok ince açalım.Açtığımız hamura erimiş margarin,sıvıyağ,kaymak ve yoğurdu karıştırıp sürelim.Yufkayı elimize alalım ve yırtmadan kenarlarını inceltecek şekilde ellerimizle kenarlarından sarkıtalım.Yufkanın dahada incelmesini sağlamış oluruz böylece.Yırtılma olursada sorun değil merak etmeyin.Sonra hamuru yuvarlayalım ve kıvırarak uç kısmı ortada kalacak şekilde etrafına döndürelim.(resimdeki gibi)

Diğer iki hamurada aynı işlemi uygulayalım.Onlarıda oluşturduğumuz diğer hamurun atrafına saralım.Yağlanmış tepsiye yayalım ve elimizle hamuru tepsiyi kaplayacak kadar bastırarak genişletelim.Üzerine yoğurt,yağ ve kaymaklı karışımdan sürelim, ısıtılmış 180-200 derecedeki fırına verelim.Üzeri kızarana kadar pişirelim.

Başka bir günde saç katmeri tarifi veririm umarım.Oda bunun gibi ama bu işlemden sonra tekrar oklava ile hamuru yeniden açıyoruz ve saç üzerinde pişiriyoruz bu kez.Saçta piştikten sonrada üzerini yağlıyoruz.Enfes bir çeşit oda mis gibi yeniyor sıcak sıcak.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum: