Kulak Mantısı


Malzemeler:
1/2 kg un
1 yumurta
su
tuz
iç harcı için:
300 gr kıyma
tuz,nane,kekik,kırmızı biber,karabiber
dilerseniz rendelenmiş kuru soğan
üzeri için:
yoğurt
sarımsak
1 ç.b. sıvıyağ
1 kaşık salça
nane kırmızı biber
Malzemeler ile kulak memesinden daha kalın bir hamur elde edelim.Hamuru 2 eşit parçaya bölelim ve yumak yapalım.Her bir yumağı sırayla oklava yardımı ile açalım.Açtığımız hamuru bıçak ile enine ve boyuna keselim.Kare şeklinde küçük hamur parçaları elde edelim.
Kıymayı ve diğer malzemeyi yoğuralım.Kare şeklindeki hamur parçalarının üzerine kıymadan minik minik parçalar koyalım ve hamurlarımızı üçgen şeklinde kapatalım.Unlanmış bir tepsiye dizelim aynı işlemi diğer yumağımız içinde yapalım.
Geniş bir tencerede suyu kaynatalım.Tuzunu ilave edelim ve hamurlarımızı içine atalım.Hamurlarımız pişip yüzeye çıkınca tahmini 10 dk sonra kevgir ile hamurlarımızı alalım.Dilerseniz süzgeçte kullanabilirsiniz.
Küçük bir tavada sıvıyağda salçamızı yakalım.Altını kapatıp nane ve kırmızı biber ekleyelim.
Sarımsaklarımızı soyup rendeleyelim ve yoğurt ile karıştıralım.Serviz tabağına aldığımız mantılarımızın üzerine önce yoğurdumuzu ardından salçalı yağımızı gezdirelim.Afiyet olsun...
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum: