Kadayıf Tatlısı


Arkadaşım Arzunun bizler için yapmış olduğu kadayıf tatlısı bu resmettiğim.Tatlı öyle güzel ve düşünülenin aksine öyle hafiftiki buraya eklemeden edemedim.Çok güzel bir tarif.Bilenler bilir zaten bilmeyenler mutlaka denesin derim ben:))

Malzemeler:
250 gr. kırık kadayıf
yarım su bardağı tereyağı veya margarin
1.5 çay bardağı şeker
1 su bardağı ceviz veya fındık içi

Muhallebisi için:
1 kg. süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 kutu krema yada 1 poşet kremşanti
Yapılışı:
Kadayıfları eritilmiş tereyağda rengi koyulaşana kadar kavuralım. İçine şeker ve ceviz ilave ettikten sonra biraz daha kavuralım. Kadayıfın yarısını tatlı tepsimizin altına serelim. Bir tencerede krema veya kremşanti hariç tüm malzemeleri karıştırarak pişirelim ve mikserde 15 dk çırpalım. Ilındığında krema veya kremşanti ilave edip tekrar çırpalım ve soğumaya bırakalım. Muhallebi iyice soğuduktan sonra kadayıfların üzerine dökelim. Muhallebinin üzerinide kalan kadayıfla kapatalım. Soğumaya bırakalım ve buzdolabındada biraz soğuduktan sonra servis yapalım:)
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum: