Kaşarlı Kabak

Büyük kızım sebzeyi pek sever.Küçüğüm tam tersi.Büyüğüm patlıcan ve kabak hariç herşeyi yer diyebilirim.Ona kabağı (mücver dışında) nasıl yedirebilirim diye düşünürken kabağı pişirip son aşamada kaşar ekleyeyim servisten önce eminim kaşar çok yakışır dedim.Malum fırında kabak graten nefis olur ona yakın bir tat alırım belki...
Sonuç muhteşem oldu görüntüsü karışık gözüksede tadı süper oldu ve büyük cadım hapur hupur yedi kabakları:)

Kabak 4,5 tane
1 kuru soğan
1/2 kaşık salça
az sıvıyağ
kaşar peyniri
tuz,baharat

Soğanı sıvıyağda pembeleştirin.Salçayı ekleyip kavurun.Ardından yıklanmış küp doğranmış kabakları ekleyip çevirin.Biraz kavurunca 1 bardak sıcak su ekleyin ve pişmeye bırakın.Pişince doğranmış kaşarları ilave edip bir kaç kez çevirin, tuzunu baharatını atın yemeğiniz hazır....
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

Unknown dedi ki...

bayılıyorumböyle pratik tariflere yaz geldi bol bol ve ucuz olan kabağıda bu şelikde deneke deişik olacak pirinçlisini filan yaparımda kaşarlısını duymamıştım tşekkürler

İNCİ dedi ki...

Ben teşekkür ederim cnm yorumun için:)