Malzemeler:
2-3 çorba kaşığı haşhaş ezmesi
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ceviz içi(bende yoktu eklemedim)
5 adet ekmek hamuru
Yapılışı:
Fırını 130 derecede 10-15 dakika kadar ısıtın.
Haşhaşı 1 su bardağı sıvı yağ ile inceltinBu arada hamuru dörde bölün. Bir parçasını alın.
Düz bir zemin üzerine çok az yağ damlatın ve hamuru üzerine koyun ve yavaş yavaş elinizle yarım santim kalınlığında dikdortgen olacak şekilde inceltmeye çalışın.
Üzerine haşhaşlı karışımdan istediğiniz kadar sürün ve ceviz içi serpin.
Uzun kenarından rulo şeklinde sarın.
İki parmak genişliğinde kesin ve dik olarak tepsinin kenarından başlayarak dizin.
Diğer kalan hamur parçalarınada aynı işlemi uygulayın.
Hepsini tepsiye dizdikten sonra kalan haşhaşlı karışımı elinizin yardımıyla üzerlerine sürün.
Isıtılmış fırının içinde yaklaşık 10-15 dakika kadar tepsiyi bekletin.Böylece hamurumuz güzelce mayalanacak ve kabaracak.
Daha sonrada fırınımızın ayarını 180 derceye getirerek üzeri kızarana kadar pişirin
Pazar günü evdekiler poğaça isteyince onlarla bir anlaşma yaptım ve haşhaşlı ekmek pişirmeyi önerdim.Teklif kabul görüncede daha önce gördüğüm bir tarifi ile ekmeğimi pişirdim.Ekmek makinasında değil fırında pişti.Tarif yemek günlüğüm adlı blogdan alınmıştır.Sadece yağ miktarında oynadım.Fazla yağ kullanmadım ben.
0 yorum:
Yorum Gönder