Profiterol






Malzemeler:
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
3 yumurta
İç kreması:
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
Üzeri için:
1paket çikolata sosu
2,5 su b.süt
Yapılışı:
Su ve margarini bir tencereye koyup, orta ateşte kaynatın. İçine unu döküp, tahta kaşıkla hızlıca karıştırın. 1,2 dakika içinde un toparlanıp hamur oluşacaktır. Bu hamuru soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra 3 yumurtayı birer birer kırıp, karıştırarak hamura yedirin. Yapışkan bir hamur oluşacaktır.Fırını 200 derecede ısıtın.Hamurdan bir tatlı kaşığı yardımıyla bir parça koparın. Ve başka bir kaşık yardımıyla yağlanmış tepsiye koyun. Tepsiyi ısıtılmış 200 c defırına koyup kızarana kadar pişirin. 20 dk sonra fırını 150 c ye indirin ve hamurlar pembeleşene dek pişirin.

İç kreması için, vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin ve ılınmaya bırakın. Ilınan kremaya vanilyayı ekleyip, çırpma teliyle biraz karıştırın. Pişen profiterol hamurlarını ortadan keserek arasına krema koyun.
Çikolata sosuda tarifindeki gibi hazırlayın ve servis öncesi hamurların üzerine dökün.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum: