200 gr eritilmiş margarin
1 yumurta sarısı
tuz
tuz
iç malzeme:
1 kalıp beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
Yapılışı:
Un,suda eritilmiş maya,sıvıyağ ve yoğurt ile hamuru yoğuralım.Hamuru mayalanmaya bırakalım.Ardından hamuru 6 eşit parçaya bölelim.İlk iki parçayı tepsi büyüklüğünde açalım.İlk yufkayı düz bir zemine yayalım.Üzerine eritilmiş margarinden dökelim ve yufkanın her yerine yayalım.Üzerine diğer açılmış yufkamızı serelim ve onuda yine margarinle yağlayalım.Tam ortasına peynirli harcı uzunlamasına yayalım ve hamuru rulo şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye dizelim.Diğer hamurlarada aynı işlemi uygulayalım.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 c de üzeri kızarana dek pişirelim.
0 yorum:
Yorum Gönder