Malzemeler:
2 demet karalahana
2 bardak pirinç
1 çay b.sıvıyağ
1 ç.k.salça
2 adet kuru soğan
taze nane, tuz
Yapılışı:
Karalahanaları yıkayıp, sıcak suda haşlıyoruz.Çok sert olan damar kısımlarını haşlamadanda kesebilirsiniz dilerseniz.
Soğanı doğrayıp, sıvıyağ ile biraz öldürüp 1 kaşık salça ilave ediyoruz. Kavuruyoruz ve ardından yıkadığımız pirincimizi de koyup biraz kavuruyoruz.Üzerine 2 parmak çıkacak şekilde su ekliyoruz. Tuzunu koyup pişiriyoruz. Piştikten sonra taze nane doğrayıp ekliyoruz ve karıştırıyoruz.Lahana yaprakları içine içimizi koyup sarıyoruz.Lahanaların damar kısımlarını alıyoruz tabii sarmadan önce.Tencereye dizip, 1 bardak su ilave edip pişiriyoruz.
Pişince hemen servis kabına aldığım için resmini çekerken hala dumanı çıkıyordu dolmaların.Dilerseniz sıcak ,dilerseniz soğuk servis yapabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Nefis gözüküyor ablacım eline sağlık:)
Melike
Yorum Gönder