Kıymalı Muska Böreği


Malzemeler:
5 yaprak yufka
1 su b.yoğurt
1/2 su b.sıvıyağ
1/2 su b.süt
1 yumurta sarısı
iç harcı için:
500 gr a yakın kıyma
2 kuru soğan
1/4 çay b.sıvıyağ(isteğe bağlı)
tuz,karabiber
Yapılışı:
sıvıyağda soğanı pembeleştirin.Ardından kıymayı ekleyip iyice kavurun.Yağ kullanmak istemezseniz kıymayı tencerede ağzı kapalı olarak kendi suyunda iyice kavurun.Ardından soğanları ekleyip biraz daha kavurun ve tuzunu karabiberini ekleyip soğumaya bırakın.
Yufkayı yayın geniş şeritler halinde kesin.Üzerine yağ,yoğurt ve süt ile yaptığınız karışımdan sürün.Yufkanın bir ucuna kıymalı harçtan dökün ve yufkayı sağlı sollu muska şeklinde katlayın.Aynı işlemi tüm yufkalar bitene dek uygulayın.Muska börekleri yağlanmış tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürüp 180 c de pişirin.
Dilerseniz böreklerinizi sıvıyağdada kızartabilirsiniz.Ben çok yağlı olmaması açısından fırına verdim.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

off offf ne güzel görünüyor muska börekleri..yapıcam en kısa zamanda cnm

İNCİ dedi ki...

Yap tabii cnm afiyet olsun şimdiden:)