6 ad patlıcan
1 kuru soğan
3 ad domates(kabukları soyulmuş)
1 çay b.sıvıyağ
1/2 kaşık salça
500 gr kuşbaşı et
tuz,kırmızı biber
Yapılışı:
Patlıcanları ızgarada közleyelim.Kabuklarını soyup minik minik doğrayalım.Tencereye 1/2 çay b.sıvıyağı koyalım.1 ad kuru soğanı yağda kavuralım ve 1/2 kaşık salçayı ilave edip tekrar kavuralım.Patlıcanları ekleyip iki çevirip ocaktan alalım.Almadan tuzunu biberini ekleyelim ve karıştıralım.
Diğer bir tencerede etlerimizi kendi suyunda pişecek şekilde kavuralım suyunu çekene kadar.Ardından 1/2 çay b.sıvıyağı ekleyelim ve bir iki çevirelim yine.Domatesleride ekleyip karıştıralım.Tuzunu baharatını ekleyip ocaktan alalım.
Servis kabına patlıcanlı karışımı yayalım ve üzerine etlerimizi dökelim.Afiyetle yiyelim...
İsterseniz patlıcanları yağda kızartarakta yapabilirsiniz.O zaman ayrıca yağda kavurmanıza gerek kalmaz.Hatta normalde yemek patlıcanlar yağda kavurmadan yapılıyor am aben közleme usulü yapınca hep yağda kavururum ardından.Kesinlikle daha lezzetli oluyor.
0 yorum:
Yorum Gönder