Malzemeler:
1 kg. un
10 yumurta
100 gr. tereyağ
1/2 su b. sıvıyağ
10 yumurta
100 gr. tereyağ
1/2 su b. sıvıyağ
1/2 su b.süt
Yarım kilo beyaz peynir
Maydanoz ve tuz
Bezeleri açmak için; 100 gr nişasta ve un
Yapılışı:
Unun ortasını havuz gibi açıp yumurtaları kırın, tuz ekleyin ve biraz su ile yoğurun. Dinlenmeye bırakın. Bir kapta erimiş tereyağı, süt ve sıvıyağı karıştırın. Hamuru 10 bezeye ayırıp tepsinizin büyüklüğünde açın. Geniş bir tencerede tuzlu su hazırlayıp kaynatın. İlk bezeyi bolca yağladığınız tepsinize haşlamadan yayın. Üstüne yağlı harçtan dökün. İkinci bezeyide açtıktan sonra kaynayan tuzlu suda biraz yumuşayıncaya kadar haşlayın. Hamuru sıcak sudan kevgirle alıp soğuk suya atın. Elinizle suyunu sıkın. Tepsideki ilk bezenin üstüne yayın. Üstüne tekrar yağlı karışımden dökün. Üçüncü, dördüncü ve beşinci bezeyide aynı şekilde yapıp aralarına yağ sürerek yayın. Beşinci hamurdan sonra peynirli ve maydanozlu harcınızı serin. Tekrar diğer kalan 4 bezeyide aynı şekilde hazırlayıp üst üste yayın. Son bezeyide açıp haşlamadan en üste yayın ve harcınıda üstüne dökün. Tepsinizi kısık ateşte açtığınız ocağa oturtun. Altı kızardığında üstüne bir başka tepsi kapatarak alt üst edin ve diğer tarafınıda kızartın. Dilimleyerek servis yapın.
Yarım kilo beyaz peynir
Maydanoz ve tuz
Bezeleri açmak için; 100 gr nişasta ve un
Yapılışı:
Unun ortasını havuz gibi açıp yumurtaları kırın, tuz ekleyin ve biraz su ile yoğurun. Dinlenmeye bırakın. Bir kapta erimiş tereyağı, süt ve sıvıyağı karıştırın. Hamuru 10 bezeye ayırıp tepsinizin büyüklüğünde açın. Geniş bir tencerede tuzlu su hazırlayıp kaynatın. İlk bezeyi bolca yağladığınız tepsinize haşlamadan yayın. Üstüne yağlı harçtan dökün. İkinci bezeyide açtıktan sonra kaynayan tuzlu suda biraz yumuşayıncaya kadar haşlayın. Hamuru sıcak sudan kevgirle alıp soğuk suya atın. Elinizle suyunu sıkın. Tepsideki ilk bezenin üstüne yayın. Üstüne tekrar yağlı karışımden dökün. Üçüncü, dördüncü ve beşinci bezeyide aynı şekilde yapıp aralarına yağ sürerek yayın. Beşinci hamurdan sonra peynirli ve maydanozlu harcınızı serin. Tekrar diğer kalan 4 bezeyide aynı şekilde hazırlayıp üst üste yayın. Son bezeyide açıp haşlamadan en üste yayın ve harcınıda üstüne dökün. Tepsinizi kısık ateşte açtığınız ocağa oturtun. Altı kızardığında üstüne bir başka tepsi kapatarak alt üst edin ve diğer tarafınıda kızartın. Dilimleyerek servis yapın.
Ben fırında pişirdim bu sefer.Önceden ısıtılmış 180 c de üzeri kızarana kadar pişirdim.Çocuklar maydanoz sevmedikleri için benimkinde maydanozda yok.Hakikisi ocakta pişirmektir ,iç hamuru tane tane olsun yapışmasın diye.Ocakta pişirirken tencere yada tavanız teflon olursa sonuç daha iyi olur.
4 yorum:
Nefis görünüyor canım ellerine emeğine sağlık,sevgiler....................................
Sağol Oyacım bunu senden duymak ne güzel:))
harika:)su böregini cok severim bende emeginize saglik...
Çok teşekkür ederim:)
Yorum Gönder