Malzemeler:
1 pk mantar
250 gr kuşbaşı et
1 kuru soğan
2 ad kırmızı biber
2 ad yeşil biber
3 ad patates
1/2 çay b.sıvıyağ
1 çorb.kaş.salça
4 su b.sıcak su
tuz,kırmızı biber
Yapılışı:
Kuşbaşı etlerinizi tencereye atın ve kapağı kapatarak ara ara çevirerek kendi suyunda iyice kavrulmasını sağlayın.Kavurma işlemi bitince tencereye 2 su b.sıcak su ekleyin ve etlerinizi iyice haşlayın.Su kendini çekmeye başladığında etleriniz hala diri ise az daha sıcak su ekleyerek pişirmeye devam edebilirsiniz.Çünkü her et farklıdır kimisi çok çabuk pişebileceği gibi kimi et daha geç pişebilir.
Tencereye sıvıyağı dökün.Ardından kuru soğanları ve biberleri yıkanıp doğranmış olarak ekleyin ve kavurun.Salçayı ekleyin kavurun.Yıkanmış doğranmış mantarları üzerine ekleyin ve kendi suyunda su eklemeden pişirin.İyice kavrulunca etleri ekleyin bir iki çevirdikten sonra soyup yıkadığınız doğranmış patatesleri ekleyin ve kalan 2 bardak sıcak suyuda katıp pişmeye bırakın.Tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın.
0 yorum:
Yorum Gönder