Malzemeler:
500 gr asma yaprağı
2 Su bardağı ayıklanmış pirinç
1 Büyük kuru soğan
1 Çay b. zeytinyağı
4 y.k dolmalık çam fıstığı
4 y.k kuş üzümü
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı Yenibahar
1/2 demet maydanoz doğranmış
Bir tutam taze nane doğranmış
Tuz
Karabiber
dilimlenmiş limon
Yapılışı:
Teflon tencerede z.yağına ince doğranmış soğanı koyup pembeleştirin.İçine fıstıklarınızı sonrada kuş üzümünü koyup kavurun içerisine yıkanmış pirinci koyup 5-6 dk.daha kavurun.Ocağınızın altını kapatın.Baharatlarınızla tatlandırıp yeşillikleri karıştırın.
Salamura asma yaprağını ılık suyla - 4-5 kez suyu değiştirerek yıkayın ve sigara böreği gibi sarın. Tencerenin dibine asma yapraklarını bir sıra koyun dibi tutmasın ve sardığınız yaprakları sırayla yerleştirin. Üzerine kapatacak kadar sıcak su ve 2 kaşık zetinyağ gezdirip, dilimlenmiş limonları yerleştirip orta hararette 30-40 dakika kadar pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder