Malzemeler:
25 ad kuru patlıcan
250 gr kıyma
1 su b.prinç
1 kuru soğan
2 yeşil soğan
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
1/2 demet maydanoz
2 çorba k.nar ekşisi
sıvıyağ
tuz,karabiber,kimyon
Yapılışı:Kuru patlıcanları 20,25 dk sıcak suda haşlayalım.Süzelim ve soğumasını bekleyelim.Bu esnada yıkanmış princi,kıymayı,incecik kıyılmış kuru soğanları,doğranmış yeşil soğan ve maydanozları,sıvıyağı bir kap içinde iyice karıştıralım.Kıyma topak topak kalmasın iyice yayılsın.Tuzunu,baharatını ekleyip tekrar karıştıralım.
Soğuyan patlıcanları bu iç ile dolduralım.Ağzına kadar dolmasın ama .Ağızlarını elimizle büzerek kapatalım ve tencereye dizelim.Üzerine sıvıyağ ve nar ekşisi gezdirip sıcak su ekleyelim.Dolmaların üzerini bir tabak ile kapatalım dağılmamaları için.Ortalama 45 dk pişirelim.
Ben kuru dolmasını hep karışık yaparım.Bu kez biberim yoktu evde yanına yaprak sarması sardım ve beraber pişirdim.Güneydoğudada genelde hepsi birarada yapılır ve pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder