Malzemeler:
5,6 ad kereviz
1 portakal suyu
1 limon suyu
2 kaşık şeker
1 çay b.haşlanmış havuç
1 çay b.haşlanmış bezelye
1/2 çay b.haşlanmış patates
1 kuru soğan
3/4 çay b.sıvıyağ
tuz
1 limon
Yapılışı:
Kerevizleri soyun yıkayın ve limon ile ovun.Tencereye portakal ile limon suyunu,şekeri ve 1/2 bardak sıvıyağı dökün.Kerevizleri içine dizin üzerine kerevizleri kaplayacak kadar su ekleyin ve pişirin.Biraz soğumaları için tencereden çıkarın.
Minik bir tencerede sıvıyağın kalanı ile soğanı kavurun.Haşlanmış bezelye,küp doğranmış haşlanmış havuç ve patatesi ekleyip karıştırın.Ocağın altını kapatın.
Kerevizlerinizi alın ve ortasını kaşık yardımı ile oyun.Oyduğunuz kısımları yemeklerinize çorbalarınıza katabilirsiniz.Hatta buzluğa atıp sonrada kullanabilirsiniz.Kerevizlerin içine garnitürlü karışımı doldurun ve servis kabına yerleştirin.Dilerseniz dereotu yada maydanozla süsleyebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder