Malzemeler:
1 kg pırasa
2 ,3 ad havuç
2 ad kuru soğan
1/2 kaşık salça(isteğe bağlı)
3/4 çay b.sıvıyağ
1 çay b.sıcak su
tuz
limon
Yapılışı:
Pırasaları doğrayın ve iyice yıkayın.Havuçları yıkayın ve traşlayın.Tencereye sıvıyağı dökün.Ardından yıkayıp oğradığınız kuru soğanları ekleyin ve kavurun.Sonra havuçları ekleyin ve az daha kavurun.Ardından salça ile bir kez daha kavurun.
Pırasaları ekleyin kaşıkla bir iki çevirerek kavurun.Tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını kısın.Kendi suyunda biraz pişince su yetersiz kalacaktır o zaman 1 çay b.sıcak suyu ekleyin,tuzunu ekleyin üzerine limon dilimleri ekleyin ve kapağı kapatıp pırasalar az ölünceye dek pişirin.
Ben şeker ilave etmedim havuç zaten tatlımsı bir tat veriyor.İsterseniz bir çay k.şeker ekleyebilirsiniz:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder