Kısır

Malzemeler:
3 su b.ince bulgur
2,5 su b.sıcak su(kaynar değil)
tuz,karabiber,nane,kırmızı biber,kekik
2 kaşık salça(yada 1 isteğe bağlı)
nar ekşisi istediğiniz kadar
1/2 su b.sıvıyağ
1 demet marul
salatalık
1/2 demet taze soğan
1 kuru soğan
maydanoz
limon suyu

Yapılışı:
Bulguru sıcak su ile ıslatın.10 dk dinlenmeye bırakın.Bulguru ıslattığınız kabın ağzını bir kapak vb bir gereçle kapatın.Daha iyi demlenecektir bulgurlar.
Bu esnada taze soğanı,marulu,maydanozu salatalığı iyice yıkayın ve doğrayın.Tuzunu limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
Demlenen bulgurlara tuzu,baharatları,nar ekşisini ekleyin ve karıştırın.Küçük bir tencerede sıvıyağda soğanı kavurun.Salçasını ekleyip bir iki çevirin.Altını kapatıp bulgurun üzerine dökün ve karıştırın.En sonda doğradığınız yeşilliklerinizi bulgura ekleyin ve karıştırın.Servis zamanına kadar ağzını kapalı tutun.
Dilerseniz domateste ekleyebilirsiniz ben biraz sulandırdığı için fazla sevmediğim için eklemedim.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum: