Malzemeler:
muhallebi için
2 lt süt
2 su b.un
2 su b.şeker
1,2 vanilya
portakal kab.rendesi
büsküvi(petibör,bebe büsk vb)
fıstık
portakal sosu için
3 su b.portakal suyu
3 kaşık şeker
3 kaşık nişasta
Yapılışı:
Süt, şeker ve un ile muhallebiyi pişirin.Vanilyayı ve rendelenmiş portakal kabuklarını ekleyip karıştırın.Borcamı su ile durulayınki tatlınız yapışmasın dibine.Muhallebinin yarısını borcama dökün.Üzerine büsküvileri dizin.Muhallebinin diğer yarısınıda üzerine dökün.
Tencereye portakal suyu şeker ve nişastayı dökün.Karıştırarak koyu bir kıvam alıncaya dek pişirin.Pişirdiğiniz portakal sosunu muhallebinizin üzerine dökün ve düzgünce yayın.Biraz soğuduktan sonra üzerine fıstıklarınızı döşeyin.Buzdolabında birkaç saat soğuttuktan sonra servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder