Malzemeler:
1 su bardağı tahin
250 gr. ceviz
1 çay bardağı yağ
1 çay bardağı seker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı kuru maya
6 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 tatlı kasığı tuz
susam
Yapılısı:
Bir bardak süt ile kurumaya eritilir. Unun ortası havuz seklinde açılır, eritilmis maya dökülür. Daha sonra diğer malzemeler sıra ile konulur. Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir. Hamurun üstü örtülerek yarım saat dinlendirilir. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, orta incelikte bir merdane açılır etrafında döndürülür, yuvarlak sekil verilir. Önceden hazırlanmıs, yağlanmıs tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür,bol susam serpilir ve önceden ısıtılmıs fırına sürülür, 15-20 dk. pisirilir servise hazırlanır.
Tarif Erhan Çetinözün yemek tarifleri sitesinden alınmıştır.Daha önce diğer sitelerdende denemeler yapmıştım eskiden fakat pastanedeki görüntüyü elde edememiştim.Bu kez tıpkı pastane çöreği gibi oldu ama tadı kesinlikle daha lezzetli.Tahinin miktarınıda siz isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
offf..en sevdiğim çöreklerden...nefis görünüyor..helede birgün bekleyince yemesi ayrı lezzetli oluyor..ellerine sağlık canım...
Çok teşekkür ederim.Bende çok seviyorum bu tarz çörekleri.
ellerine saglık
Yorum Gönder