Kuru Fasulye

Malzemeler:
2 su bardağı kuru fasulye
1 litre sıcak su (ıslamak için)
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı salça
1 büyük baş soğan
1 adet domates
1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
1,5 litre sıcak su
5-6 yemek kaşık sıyı yağ

Yapılışı:
Bir gece önceden kuru fasulyeleri ayıklayıp yıkayın. 1 litre sıcak suyun içine, tuz ve şekeri karıştırın. Ve fasulyeyi geceden bu suyun içinde ıslatın. Soğanları yemeklik doğrayın.Düdüklü tencereyi ocağa alın ve tencereye önce yağı koyun, soğanı kavurun. Domatesin kabuğunu soyun ve doğrayın, tencereye aktarın. Salçayıda ilave edin ve kavurun.
Fasulyeleri, tuzu, kırmızıbiberi ilave edip karıştırın.Daha sonra sıcak suyunu koyun ve karıştırın.Tencerenin kapağını kapatın .Düdüğü çalana kadar orta hararetli ateşte, daha sonrasında ise kısık ateşte 35 dakika kadar pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra kapağını açın ve suyunu kontrol edin. Eğer suyu biraz fazla ise kapağı açık vaziyette çok az daha kaynatın. Eğer suyu az ise yeterince kaynar su ilave edip 5 dakika kadar daha pişirin.
Normal tencerede yaptığımda önce haşlayıp sonra aynı işlemleri yeni bir tencerede yapıyorum.Ama suyu süzüldüğü için besin değeri gidiyor.Bu nedenle daha çok düdüklüde pişiriyorum ben.Büyükler için olsa gaz yapmasın diye belki haşlayıp suyunu süzmek daha iyi olabilir ama çocuklar olunca vitamininden vazgeçmek istemiyorum.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum: