Sembusek


Sembusek Mardin yöresine ait bir hamur işi.Bende karşı komşumdan öğrendim.İçli köfte karışık kuru dolması,sembusek bunları onlardan öğrendim.İçli köfteleri bizimkinden farklı.Bizde sembusek yok ama etli ekmek var.Benzer şeyler ama ayrı ayrı lezzetler hepside.Çok güzel bir tat deneyin tavsiye ederim:)


Hamuru için;
- 4 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kuru pakmaya
- ılık su
- tuz
İçi İçin;
- 300 gr az yağlı kıyma
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2 adet orta boy soğan
- 2 adet çarliston biber
- 2 adet domates
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 demet maydanoz
- tuz, karabiber
Yapılışı;
- Soğanları ince ince doğrayıp tavada sıvıyağla kavurmaya başlayın. Üzerine ince ince doğradığınız biberleri ilave edip karıştırmaya devam edin. Domates ve biber salçasını ekleyin. Malzemeler hafif öldüğünde kıymayı ilave edip karıştırın. 2 adet domates rendesini ekleyip hafifçe pişirin. Tuz ve karabiberini koyun. Ocaktan aldıktan sonra doğradığınız maydanozu ekleyip soğumaya bırakın.
Hamuru yoğurun mayalanmaya bırakın.Mayalanınca veviz kadar parçalar kopartın v etabak büyüklüğünde açın.İç malzemeyi doldurun ve kapatın.İsterseniz fırında isterseniz saç üzerinde arkalı önlü pişirin.
Ben fırında pişirdim.Saç üzerinde yağlayarak yaparsanız daha yumuşak ve lezzetli oluyor.Fırın usulü daha hafif olur.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum: